Cele patru proiecte de infrastructură pentru care România a primit finanţări generoase de la Comisia Europeană

Data publicării:
euro bancnote teancuri bani crop getty
FOTO: Getty Images

Infrastructura din România primeşte bani europeni. Comisia Europeană a aprobat finanţări de aproape două miliarde de euro pentru patru proiecte.

Jumătate din bani vor fi folosiţi pentru fluidizarea traficului în jurul Capitalei. Mai exact, construirea a 51 de kilometri din Autostrada de Centură Sud a Bucureștiului, dar şi reabilitarea unor porţiuni din actuala Şosea de Centură.

Vor fi bani disponibili şi pentru nodurile rutiere de la Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița. Alţi 100 de milioane de euro au fost alocaţi pentru Magistrala 2 de metrou, Berceni-Pipera. Proiectul prevede achiziţia de garnituri de metrou şi refacerea infrastructurii de transport şi a celei electrice.

Autorităţile de la Bruxelles au aprobat o finanţare de 600 de milioane de euro şi pentru proiectul de lărgire a plajelor dintre Mamaia şi 2 Mai.

Au fost alocate fonduri şi pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Timiş, peste 135 de milioane de euro.

Cele patru proiecte aprobate pentru România fac parte dintr-un pachet de 25 de proiecte mari de infrastructură care urmează să fie implementate în 10 state membre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri