Protocol schimbat: Miniștrii înlocuiți cu șoferi de TIR pentru panglica autostrăzilor

Data actualizării: Data publicării:
inaugurare autostrada

Camerele de luat vederi ale televiziunilor, soborul de notabilități care nu aveau loc în lungul panglicii și coloanele cu girofar riscă să fie de domeniul trecutului la inaugurarea autostrăzilor. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursa video: AlbaCarolinaTV

„De acum, fără festivisme”, spune purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România( CNAIR), Alin Șerbănescu. Ca urmare, săptămâna trecută, sectorul de autostradă Aiud - Turda, 29 de kilometri, a fost inaugurat de doi șoferi de TIR surprinși de atenția care li se acordă.

După ce a gestionat în 2014 proiectul unei autostrăzi care s-a surpat din cauza apei din terasamentul acesteia, vorbim de lotul 3 din autostrada Sibiu - Orăștie, actualul director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu își mai dorește să fie prezent la astfel de evenimente.

Cu o săptămână înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 19 noiembrie 2014, fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus inaugura lotul 3 de autostradă. Un an mai târziu apăreau probleme și autostrada era închisă pentru reparații ample. Narcis Neaga, director general al CNAIR și atunci și acum dădea asigurări că problemele sunt minore. Acum  nu mai îndrăznește să taie panglici, mai ales că e vorba de doar 29 de kilometri deschiși în ultimele 18 luni și aceștia cu întârziere.

Cine are curiozitatea să urmărească filmul inaugurării autostrăzii Aiud Turda va avea surprinderea de a vedea doi șoferi de TIR, cărora directori generali adjuncți din conducerea CNAIR le întind foarfeca pentru a tăia panglica tricoloră. Înregistrarea evenimentului, difuzată de situl albacarolinatv.ro, televiziunea județului Alba, arată cum un agent de circulație oprește un TIR în giratoriul de intrare pe autostradă pentru a îi explica deschiderea autostrăzii. 50 de metri mai încolo, lângă panglică, Cristian Andrei, director general adjunct al CNAIR, face semne șoferului de TIR să avanseze și apoi se îndreaptă către acesta rugându-l să taie panglica.  Este rugat să își invite un alt coleg, aflat în spate. „Unora nu le venea să creadă”, povește Alin Șerbănecu, purtător de cuvânt al Companiei. Unii chiar au refuzat momentul explicând Poliției că ei merg la Arad (direcția opusă municipiului Turda), spune acesta. ”Am zis ca autostrada să fie deschisă de cei care o folosesc”, mai spune el. ”E foarte bine că s-a deschis, ne ușurează și nouă traficul”, spune Dan Sânpetrean, unul dintre cei doi șoferi norocoși.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri