Cioloş: Autostrăzile au fost un succes, rezultatele se vor vedea în 2017

Data publicării:
lucrari autostrada 1

Premierul Dacian Cioloș consideră un succes al mandatului său în fruntea Guvernului capitolul infrastructurii și ai autostrăzii. Prim-ministru a explicat, la Digi24, că Executivul nu a avut drept obiectiv „inaugurarea” de kilometri de autostradă, dar că de când a venit actualul Cabinet multe șantiere au fost deblocate, iar efectele se vor vedea anul viitor.

„La autostrăzi, eu aş spune că e un succes. Nu acesta a fost obiectivul (creşterea numărului de kilometri de autostradă inauguraţi - n.r.) şi nu aveam cum, şi asta trebuie să fie clar pentru toată lumea. Autostrăzile nu le faci pentru că ai un an de zile un ministru bun sau o echipă foarte dinamică. Dacă noi nu am avut proiecte pe care să se lucreze în anii trecuţi, nu aveam cum să inaugurăm anul ăsta. O să vedeţi anul viitor", a explicat prim-ministru. 

De asemenea, Dacian Cioloș a explicat că în ceea ce privește infrastructura rezultatele se vor vedea la mijlocul anului viitor. 

„Când am venit în noiembrie, pe aproape toate şantierele nu se lucra. Deci şantiere care erau contractate, unde erau firme care trebuiau să execute lucrări, nu se lucra. Erau blocate din motive administrative. Erau blocate licitaţii, pentru că nu era clară legislaţia, nu erau autorizaţiile de la diverse ministere", a spus premierul.

Dacian Cioloş a mai precizat că Executivul condus de el a lansat masterplanul pe Transporturi, a efectuat mai multe studii de fezabilitate şi a deblocat lucrări prin negocieri cu firmele care execută lucrări, şi de aceea nu poate numi activitatea în acest domeniu al Guvernului un eşec.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri