Cioloș va cere explicații despre inaugurarea centurii nerecepționate Craiova Sud

Data actualizării: Data publicării:
guvern ciolos sedinta - gov.ro

Premierul Dacian Cioloş spune că ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, este un om ”foarte riguros, foarte calculat”, dar că îl va ruga să dea explicații.

Sorin Buse DN76 1

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, miercuri, la Digi FM, referitor la faptul că centura de sud a Craiovei ar fi fost inaugurată de ministrul Transorturilor, Sorin Buşe, fără să fie finalizată recepţia lucrării, că nu crede că este cazul, dat fiind faptul că îl cunoaşte pe ministru ca fiind un ”om foarte riguros şi calculat”, însă a precizat că îl va ruga să dea explicaţii în acest sens.

”Îl ştiu pe domnul Buşe un om foarte riguros, vine din sectorul privat, e un om foarte calculat şi m-ar surprinde să fi făcut gesturi fără să aibă în spate o analiză. Nu cred că e cazul. Chiar o să-l rog pe domnul ministru să explice lucrurile, pentru că, aşa cum vă spun, îl ştiu un om riguros şi tocmai datorită rigorii cu care a urmărit lucrarea, aceasta s-a finalizat la timp - e vorba de repararea acelei gropi de pe autostrada Sibiu-Sebeş”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Centura de sud a municipiului Craiova, inaugurată luni de ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a fost deschisă traficului rutier marţi dimineaţă, moment la care recepţia lucrărilor nu era finalizată.

"Începând din această dimineaţă, de la ora 5.00, a fost deschisă circulaţia pe centura de sud a Craiovei. Recepţia pe teren a început luni dimineaţă, la ora 11.00, şi a fost finalizată în jurul orei 20.00. La ora 13.00, va fi făcută şi verificarea documentelor. Lucrarea are garanţie doi ani", susținea însă Alin Golumbeanu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Oficiali ai comisiei de recepție a lucrării au declarat marți la orele prânzului, pentru Digi24.ro, că se lucra la actele necesare efectuării recepției la încheierea lucrărilor. Ei nu au putut avansa un termen la care urma să se facă recepția.

Ministrul Sorin Buşe şi directorul general al CNAIR, Cătalin Homor, au inaugurat, luni după-amiază, centura de sud a Craiovei, arteră ce facilitează traficul dinspre Piteşti spre Craiova şi Timişoara. 

Reprezentanţii de la Drumuri Naţionale Dolj precizau luni că centura de sud a Craiovei nu a fost deschisă circulaţiei, întrucât recepţia lucrărilor nu era finalizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri