Circulație în condiții de iarnă pe șoselele din țară

Data actualizării: Data publicării:
drum zapada iarna

Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului. 

Circulaţia rutieră pe DN 65 (E574) Slatina - Piteşti, în zona localităţii Coloneşti din judeţul Olt, a fost reluată în jurul orei 07.00. Un camion derapase din cauza zăpezii depuse pe asfalt şi bloca traficul, dar autovehiculul a fost luat din zonă.

De asemenea, probleme au fost şi pe DN 6 (E70) Caracal - Roşiorii de Vede, tot în judeţul Olt, în zona localităţii Mihăeşti, unde traficul a fost întrerupt temporar din cauza a două camioane care nu au mai putut înainta în rampă.

Pe Autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti - Bucureşti, un autotren a derapat la kilometrul 100+500, rămânând imobilizat pe banda de urgenţă şi parţial pe prima bandă, potrivit Infotrafic. Zona a fost semnalizată, urmând ca TIR-ul să fie tractat.

Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 12 decembrie, ora 16.00 – 13 decembrie, ora 14.00, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să își adapteze viteza la condițiile condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers și, în condițiile unui carosabil alunecos, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor.

De asemenea, polițiștii atenționează șoferii că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri