CNSC respinge contestația spaniolilor pentru autostrada PPP Ploiești-Brașov

Data publicării:
autostrada sebes-turda

Firmele asociate Acciona Concessions și FCC, Spania, mai au la dispoziție doar o acțiune la Curtea de Apel pentru a contesta rezultatul. Aceasta după ce Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) le-a respins candidatura pentru concesiunea autostrăzii Ploiești-Brașov, reproșându-le că nu au explicat ce legătură există între aceste firme, în calitate de ofertanți, și ele însele în calitate de subcontractori ai ofertanților. Solicitarea a fost calificată drept „absurdă” de către spanioli.

autostrada liliecilor
FOTO: Facebook

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins la finele săptămânii trecute contestația depusă de către asocierea spaniolă Acciona Concessions și FCC privind descalificarea sa în a doua etapă a PPP pentru autostrada Ploiești - Brașov.

Decizia a fost pronunțată vineri iar spaniolii au la dispoziție 10 zile calendaristice de a formula plângere la Curtera de Apel București, dacă se vor considera neîndrptățiți. Digi24.ro a încercat să afle dacă asocierea intenționează să depună o acțiune în instanță însă am aflat că decizia va fi luată direct din Spania unde au sediul cele două firme.

Zilele trecute Digi 24.ro a relatat aici că o candidatură a firmelor a fost respinsă de către CNSC pe motiv că acestea nu au prezentat un contract de subcontractare a lucrărilor, în condițiile în care acestea erau concomitent ofertanți și subcontractori. Pretenția CNSC ar fi însemnat că acestea trebuie să prezinte contracte de subcontractare semnate de cele două companii cu ele însele, ceea ce este absurd. Dealtfel, asocierea ce are parteneriate similate în mai multe țări de pe glob a reproșat CNSC o nepricepere la structura unui PPP de lucrări. Mai multe explicații asupra nemulțumirilor spaniolilor sunt disponibile aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri