Comandantul unei aeronave Wizz Air care venea către Bucureşti a transmis mesajul „Mayday”, care indică existenţa unui pericol

Data actualizării: Data publicării:
aeroport otopeni iarna avioane_bucharest airports fb (3)

Comandantul unei aeronave Wizz Air care venea, vineri seară, din Italia către Bucureşti a transmis mesajul „Mayday”, care indică existenţa unui pericol, fiind constituit dizpozitiv de salvare pe Aeoportul Henri Coandă. Aeronava a aterizat fără probleme, după mai bine de 20 de minute.

Actualizare 22:30. Compania Wizz Air a oferit un punct de vedere cu privire la incidentul petrecut la bordul zborului W6 3152: „Aeronava care opera zborul Wizz Air W6 3152 de la Catania la Bucuresti Otopeni a afisat mai multe mesaje de atentionare in timpul zborului. Conform procedurilor de siguranta comandantul zborului a declarat Mayday si a solicitat prioritate pentru aterizarea imediata pe aeroportul din Bucuresti unde a fost intampinat de echipe medicale si de pompieri in concordanta cu procedura standard. Aeronava a aterizat in siguranta la ora locala 20:37 si a fost tractata la locul de garare unde pasagerii au fost debarcati. Tehnicienii vor verifica aeronava pentru a identifica si elimina cauzele mesajelor. Echipajul a actionat conform procedurilor de siguranta in conditiile in care siguranta pasagerilor, a echipajului si a aeronavelor a fost si va fi intotdeauna prioritatea Wizz Air.”


„Comandantul unei aeronave Wizz Air, în ruta de la Catania spre Bucureşti Henri Coandă, a anunţat Mayday la ora 20.13. Pe aeroport s-a format dispozitivul standard, conform procedurii în vigoare, dispozitiv care a inclus şi ambulante şi pompieri”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit acestora, avionul a aterizat fără probleme, la ora 20.37.

Mesajul „Mayday” transmis pe calea undelor radio anunţă o stare de urgenţă şi necesitatea acordării unui ajutor imediat.

Deocamdată, reprezentanţii companiei aeriene nu au transmis care a fost natura urgenţei semnalate de către comandantul aeronavei.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri