Compania de Drumuri a fost amendată acum doi ani pentru starea podului căzut pe calea ferată

Doru Cireaşă Data actualizării: Data publicării:
pod DN 1A

În iulie 2016 Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a aplicat o amendă de 2.650 de lei Secției de Drumuri Naționale Prahova, parte a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru starea proastă în care se găsea (și se găsește) Centura Est Ploiești, cu indicativ DN 1A. Vineri, bucăți din podul de traversare a căii ferate de pe DN 1A s-au prăbușit pe calea ferată rupând linia de alimentare. Din fericire incidentul nu s-a soldat cu victime.

Sursa foto: telegrama.ro

Informaţia amendării CNAIR (vezi foto) a fost furnizată de către publicația locală Telegrama. În 2016 publicația menționată, la sesizarea unor cetățeni din zonă, s-a adresat IPJ Prahova. Cetățenii reclamau starea proastă a ansamblului de șosele din zonă, situate la ieșrirea din Ploiești către localitatea Berceni. Este vorba de DN 1A (Centura est Ploiești, drum gestionat de către Compania de Drumuri pe care se află podul din care vineri s-au prăbușit bucăți pe calea ferată), DJ 139 (drum județean subordonat Consiliului Județean Prahova) și strada Mihai Bravu din localitatea Moara Nouă, aflată în administrarea autorităților locale.

Controalele efectuate de Poliție au indicat că doar secțiunile de drumuri subordonate CNAIR erau în stare necorespunzătoare. "Instituţiile responsabile pentru întreţinerea sectoarelor de drum indicate sunt Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti (pentru DN 1A - Centura de Est a municipiului Ploieşti), Consiliul Judeţean Prahova (pentru DJ 139) şi Primăria Municipiului Ploieşti (pentru strada Mihai Bravu). Întrucât pe tronsonul DN 139 care precede intersecţia cu DN 1A nu au fost identificate probleme în legătură cu starea părţii carosabile (denivelări/gropi), instituţia noastră a somat Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti  şi Primăria Municipiului Ploieşti  în vederea remedierii de urgenţă a aspectelor semnalate pe sectoarele de drum ce le revin în administrare".

IJP Prahova a amendat, pe 5 iulie, Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti (din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale - CNADNR), "pentru neîndeplinirea obligaţiei de asigurare a stării de viabilitate a părţii carosabile". Sancţiunea, în valoare de 2.650 de lei, a fost aplicată după ce Telegrama, la sesizarea unui cititor, a publicat un articol cu privire la felul în care arată ieşirea din Ploieşti spre Berceni.

Solicitările jurnaliștilor prahoveni către CNAIR pe tema stării DN 1A nu au primit, la acel moment, niciun răspuns din partea companiei de drumuri.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă vineri pe Magistrala 500 Ploieşti Sud – Buzău, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată între localităţile Bărcăneşti şi Moara Nouă, judeţul Prahova, şi a rupt firul de contact. Evenimentul nu s-a soldat cu victime”, a precizat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri