Compania de Drumuri dă în folosință jumătate dintr-un sfert din autostrada Lugoj-Deva

Data publicării:
autostrada facebook cnadnr 17 12 2015

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început miercuri inspecţia tehnică la lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva (lungime totală de 28,8 kilometri), cu o distanţă de 15 km, inspecţia urmând să fie finalizată joi. Restul de 13 kilometri se află încă în execuție.

autostrada facebook cnadnr 17 12 2015

Comisia de Inspecţie Tehnică a lucrărilor a fost formată în baza deciziei directorului general, a mai precizat CNAIR. După finalizarea inspecţiei comisiei întrunite, CNAIR va prezenta concluziile acesteia cu privire la stadiul lucrărilor pe Autostrada Lugoj - Deva, Lot 2, km 27+620 - km 56+220.

Întreaga autostradă Lugoj-Deva are o lungime de 98 de kilometri și este formată din patru loturi.

Antreprenorul care se ocupă de executarea lucrărilor este reprezentat de asocierea dintre Salini Impregilo si Societa Edile Construzioni e Lavori.

Valoarea contractului pentru executarea acestor lucrări se ridică 562 milioane de lei fără TVA din care 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul României. 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a cerut la începutul lunii ianuarie ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc, să îi prezinte în cel mai scurt timp măsurile pentru ca cei 16 km de autostradă din lotul doi al autostrăzii Lugoj-Deva să poată fi daţi în folosinţă.

Lotul de autostradă aflat în stadiul de ”muzeu” de la finalul anului trecut, nefiind încă deschis

circulaţiei din cauza neprimirii vizei pentru recepţia terminării lucrărilor.

Potrivit CNAIR, refuzul acordării vizei a fost motivat de faptul că "dispoziţiile legale, aşa cum sunt prevăzute de Legea 10/1995, recent modificată şi republicată în septembrie 2016, nu fac referire în mod expres la recepţionarea parţială, ci doar asupra unor lucrări prevăzute într-un contract".

Recepționarea parțială a autostrăzii naște însă probleme legale, deoarece această posibilitate nu este prevăzută în contract. Situația este cu atât mai gravă cu cât privește relația cu firma constructoare Salini care a efectuat și lucrările pe autostrada plutitoare Sibiu Orăștie. Recepția parțială dă dreptul firmei constructoare să îi fie returnată parțial garanția depusă, fără a se ști însă cuantumul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri