#ConectațiCuEuropa. Digi24 trage un semnal de alarmă, după ce proiectele de autostrăzi au primit aviz negativ

Data actualizării: Data publicării:
Imagine de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva
Echipa care monitorizează marile șantiere din România a postat pe internet fotografiile care arată în ce stadiu sunt în acest moment lucrările de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva. FOTO: Facebook

Legile autostrăzilor, aviz negativ una după alta în comisia juridica din Cameră, după ce în Senat au fost votate într-o veselie. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat negativ, marţi, toate proiectele privind realizarea autostrăzilor Bucureşti - Braşov, Braşov - Bacău şi a Autostrăzii Nordului. De aceea, Digi24 trage un semnal de alarmă prin demersul #ConectațiCuEuropa. Pe tot parcursul zilei de miercuri, reporterii și corespondenții Digi24 se vor afla în punctele în care drumurile proaste le răpesc românilor ore bune de stat în trafic și în care lanțul interminabil de gropi le distrug mașinile și nervii. Stăm de vorbă cu reprezentați ai autorităților și aflăm ce este de făcut pentru ca România să poată ajunge la nivelul infrastructurii din țările din vestul Europei.

Imagine de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva

Nicusor Halici, președintele Comisiei Juridice: „Autostrăzile nu pot fi construite peste noapte, ca să nu mai vorbim de sursele de finanţare. Sunt nişte costuri foarte mari şi atunci ar trebui să nu mai construim nimic, decât autostrăzi. Nu spitale, nu şcoli. Mai e o problemă foarte expusă, mă refer la resursa umană, nu mai are cine construi faptic, fizic, nu mai sunt muncitori. Şi noi vrem construcţia de autostrăzi, dar e diferenţă între ce vrem şi ce trebuie. Încălcarea art. 138 din constituție, dacă ai iniţiativă trebuie să indici sursa de finanţare.”

„Am putea determina în vreun fel Guvernul, dar Guvernul este determinat prin programul de guvernare şi prin susţinerea majorităţii parlamentare, deci nu-i trebuie neapărat o lege ca să facă mai mult din punct de vedere al autostrăzilor. Autostrăzile trebuiau începute de mulţi ani şi de cei care astăzi spun: 'vai, câtă nevoie avem de autostrăzi”, a adăugat Halici.

#ConectațiCuEuropa, demersul lansat de Digi24 miercuri, 10 aprilie

În urmă cu mai puțin de o lună, am asistat la un demers fără precedent: cel mai mare protest față de lipsa infrastructurii rutiere, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit din banii proprii primul metru de autostradă din Moldova. În ciuda numărului mare de români care s-au alăturat acestei cauze, autoritățile par surde la dorințele corecte și oneste ale cetățenilor.

Deși recunosc că România are o problemă cu infrastructura sau mai degrabă cu lipsa ei, nimeni nu pare dispus să facă un efort pentru ca țara noastră să ajungă la nivelul infrastructurii din Europa.

Pentru că noi credem că presa și societatea civilă trebuie să se implice activ în problemele care țin de bunăstarea României, Digi24 trage un semnal de alarmă prin demersul #ConectațiCuEuropa. În cursul zilei de miercuri, reporterii și corespondenții Digi24 se vor afla în punctele în care drumurile proaste le răpesc românilor ore bune de stat în trafic și în care lanțul interminabil de gropi le distrug mașinile și nervii. Vă vom arăta care este starea drumurilor din România, în comparație cu cele europene, cine sunt responsabilii pentru lipsa infrastructurii, dar și ce au de spus decidenții politici.

Vă invităm să ne transmiteți mesajele voastre, imaginile surprinse pe șoselele din România și să adresați întrebările pe care le-ați pune oamenilor care decid viitorul țării. Miercuri, de la ora 20:00, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se afla în platoul Digi24, la emisiunea „Jurnalul de Seară”, unde va răspunde întrebărilor cetățenilor legate de infrastructura din România.

Ne puteți contacta la numărul de WhatsApp 0771.100.304, dar și pe pagina de Facebook Digi24, printr-un comentariu la postarea de mai jos. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri