Ministerul Transporturilor ar putea rezilia contractul pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş

Data actualizării: Data publicării:
sorin buse autostrada transilvania

Sorin Buşe i-a convocat la discuţii pe reprezentanţii firmei spaniole care construieşte secţiunea Suplacu de Barcău – Borș a Autostrăzii Transilvania. Un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Transpoturilor precizează că ministrul ia în calcul rezilierea contractului după ce a constatat „neîndeplinirea atribuțiilor contractuale de către constructor”. De ceva vreme în presă se vehiculează faptul că firma spaniolă are grave probleme financiare.

sorin buse autostrada transilvania

Antreprenorul (Isolux Corsan – n.r.) a câștigat licitația pentru tronsonul de 60 de kilometri de autostradă în urmă cu aproximativ un an și jumătate, se arată în comunicat. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis Ordinul de Începere pentru proiectarea și execuția lucrărilor în luna iunie 2015. Cu toate acestea, ultima variantă a proiectului tehnic a fost transmisă pentru avizare la CNADNR cu întârziere, la începutul lunii august 2016.

În prezent, constructorul nu are niciun impediment pentru efectuarea lucrărilor. Mai mult decât atât, CNADNR a acordat avansul aferent acestui proiect iar antreprenorul a promis mobilizarea, lucru care nu s-a întâmplat. Stadiul de execuție pe acest contract este în continuare 0%”, continuă sursa citată.

Iar ministrul Sorin Buşe stabileşte termene: „Dacă până în data de 15 septembrie, constructorul nu va demara lucrările la capacitate optimă, nu eliminăm varianta rezilierii, pentru că ne dorim ca acest proiect să progreseze”.

Isolux Corsan a anunţat pe 28 iunie demararea unui plan de restructurare ce implică în primă fază atragerea unei finanţări de 200 de milioane de euro din partea băncilor. La jumătatea lunii iulie compania urma să le propună spre aprobare principalilor creditori un acord de refinanţare, scrie economica.net.

Bloomberg a scris în luna mai, citând surse apropiate situaţiei, că Isolux Corsan le va propune creditorilor 90% din acţiuni în schimbul tăierii datoriilor, de la 2 miliarde de euro până la 600 de milioane de euro, şi a unei infuzii de 200 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri