Sari la conținut

Contract de 20 de milioane de lei pentru studii de fezabilitate pentru linia 4 de metrou

Metrorex a semnat, joi, contractul pentru servicii aferente studiului de prefezabilitate şi studiului de fezabilitate pentru tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu din Linia 4 de metrou, Lac Străuleşti - Gara Progresu. Contractul are o valoare de peste 19,7 milioane de lei fără TVA şi a fost semnat cu asocierea Metroul S.A. - Amberg Engineering A.G.

Potrivit Metrorex, contractul este încheiat în cadrul proiectului "Studiu de pre-fezabilitate şi studiu de fezabilitate pentru construcţia liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu", finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

Bugetul total al proiectului este de 11.900.000 franci elveţieni, (din care 8.500.000 franci reprezintă contribuţia elveţiană nerambursabilă). Valoarea contractului de servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă de specialitate  este de 19.710.016,61 lei fără TVA.

Elaborarea Studiului de Pre-Fezabilitate şi Fezabilitate urmăreşte oportunitatea realizării Liniei de metrou - Lac Străuleşti - Gara de Nord - Gara Progresu.

Construcţia liniei de metrou va îmbunătăţi transportul public urban din Bucureşti prin descongestionarea traficului de suprafaţă din zona centrală şi de sud a oraşului şi va realiza legătura directă între zona de nord-vest şi zona de sud a Capitalei.