Corina Crețu îi răspunde lui Vâlcov: Am văzut că există un complot mondial împotriva României

Data actualizării: Data publicării:
Corina Crețu
Corina Crețu. Foto: Facebook

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a reacţionat de la Oradea la declaraţiile consilierului premierului, Darius Vâlcov. Ea îi cere premierului Viorica Dăncilă să spună dacă atacurile sunt făcute în numele statului român. Corina Crețu este prezentă astăzi la Oradea, unde podul Centenarului, finanţat din fonduri europene, a fost deschis oficial şi pentru maşini.

Întrebată cum comentează declarația lui Vâlcov potrivit căreia „România nu are autostrăzi din cauza altor ţări care ar avea un asemenea interes”, Corina Creţu, comisar european, a declarat:

Aș răspunde întrebării dumneavoastră dacă m-aș lămuri dacă aceasta este poziția oficială a premierului și a Guvernului. Nu e prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară, nu doar eu am fost atacată, ci și preşedintele Comisiei Europene. Știți foarte bine că Frans Timmermans este de câteva săptămâni bune atacat și jignit în fiecare zi în România de membrii partidului de guvernământ. Și când Jurova a fost în România, am văzut atacuri la adresa ei.

Guvernul României va fi miercuri la Bruxelles. Va prezenta, în cadrul colegiului comisarilor, programul preşedinţiei României. Aș invita-o pe doamna premier să facă aceste precizări, dacă aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezintă poziția oficială a statului român. Nu am văzut nicio delimitare, nicio dezavuare.

Îl invit pe acest domn (Darius Vâlcov – n.red). să citească raportul Curții Europene de Conturi privind PPP (parteneriat public-privat – n.red). Acolo sunt recomandări foarte clare pentru țările care nu au experiența aceasta, să abordeze asta cu mare prudență, pentru a nu avea penalități sau renegocieri.

Sunt destul de tristă să văd această atitudine complotistă, am văzut aseară că există un complot mondial. Avem ţări în jurul nostru unde vedem foarte clar că unde au existat proiecte de calitate au fost şi implementate.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri