Dăncilă prezintă un nou traseu pentru autostrada Unirii

Data actualizării: Data publicării:
dancila

Varianta de traseu prezentată investitorilor arabi prevede o rută pentru autostrada Unirii de la Târgu Neamț o ia spre Suceava și apoi se termină la granița cu Ucraina.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat investitorilor arabi, zilele trecute, proiectul unei autostrăzi nord-est al cărei traseu aduce doar parțial cu cel al autostrăzii Unirii. Autostrada Nord-Est, numită astfel nu se știe dacă dintr-o eroare sau dacă este vorba de un nou proiect, are un traseu ce pornește de la Ungheni (ca și A8) pentru a se îndrepta după Târgu Neamț spre nord, către Suceava, în loc să traverseze Carpații Orientali spre Ditrău – Târgu Mureș (vezi foto). Autostrada Unirii varianta Dăncilă se termină undeva la granița cu Ucraina.

Ceea ce duce cu gândul la faptul că nu e vorba de o nouă autostradă, ci doar de o eroare, este accea că datele proiectului (realizarea acesteia în PPP, nivelul taxei de autostradă, volumul plăților de disponibilitate și bonusurile plătite în cazul definitivării acesteia înainte de termen) sunt identice cu cele pentru autostrada Unirii.

Prezentarea include și inovații lingvistice. Investitorilor arabi li se zice că proiectul ar fi în faza de „substantiation study„, termen inexistent în engleză. Referirea pare a se face la feasibility study – studiu de fezabilitate.

Premierul Viorica Dăncilă vorbea însă în primăvara acestui an de o așa zisă autostradă București  - Suceava. Proiectul autostrăzii Nord-Est ar urma să înceapă nu mai tâziu de primul semestru al anului viitor, li se spune investitorilor arabi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri