Dăncilă spune că se îngrămădesc constructorii să facă autostrada Ploiești- Brașov

Data publicării:
trafic masini aglomeratie dn1

Deși expiră de abia pe 17 decembrie termenul până la care se depun scrisori de interes și/sau oferte pentru autostrada în concesiune Ploiești Brașov, premierul Viorica Dăncilă știe deja câte sunt.

Ar exista 18 oferte, spune Dăncilă, la câteva săptămâni după ce Comisia Națională de Prognoză a solicitat amânarea trermenului de depunere a ofertelor preliminare de la 19 noiembrie la 17 decembrie.

La jumătatea lunii ianuarie va fi desemnat constructorul autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov şi că există 18 oferte de parteneriat public - privat pentru această autostradă, a spus la un post TV, premierul Viorica Dăncilă, potrivit News.ro.

Citește aici cum a modificat Comisia de Prognoză cerințele pentru participarea la licitație. După modificări ușa este deschisă și regilor asfaltului.

Calendarul inițial apărut în sistemul public online de achiziții prevedea depunerea scrisorilor de interes, documentelor de calificare până la 19 noiembrie și trimiterea invitațiilor de depunere a ofertelor la 26 noiembrie. Înainte de expirarea termenelor, Comisia Națională de Prognoză (CNP), entitate care nu se știe ce legătură are cu autostrăzile dar care răspunde de succesul proiectului, a prelungit cele două termene astfel: 17 decembrie primirea scrisorilor de interes și 24 decembrie trimiterea invitațiilor de participare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că anul acesta noi trebuie terminaţi 100 de kilometri de autostradă, iar dacă aceştia nu vor fi gata, şeful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere "pleacă acasă". Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova anunţa în urmă cu câteva zile că ţinta sa este de 60 de kilometri de autostradă în acest an.

"Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful companiei de autostrăzi trebuie să vină să spună că îi avem. Dacă nu îi avem, pleacă acasă", a declarat Dăncilă.

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat, joi, că îşi menţine ţinta asumată pentru acest an, de a deschide 60 de kilometri de autostradă, dar, dacă ţintele nu vor fi atinse, va solicita responsabililor din minister să ”dea dovadă de onoare”. În caz contrar, ”îi voi onora eu cu demiterea”, a spus Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri