Dăncilă: Urmează să stabilim formula optimă de funcţionare pentru ridesharing

Data actualizării: Data publicării:
Barcelona Cabs Strike Against Uber Taxi App
Foto: Gulliver/GettyImages

Premierul Viorica Dăncilă scrie pe Facebook, după adoptarea ordonanţei privind funcţionarea ridesharing, că urmează, după un proces de consultare publică, să găsească formula optimă pentru funcţionare, relatează MEDIAFAX.

„Activitatea serviciilor de ride-sharing, precum cele prestate de Uber, Bolt sau Clever, este obligatoriu să intre în legalitate, în spiritul eliminării discriminării şi încurajării concurenţei loiale. Am adoptat ieri proiectul de act normativ privind reglementarea acestor servicii şi urmează să stabilim, după un proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale, formula optimă de funcţionare. Relaţia dintre cerere şi ofertă trebuie să fie una corectă, care să ducă la servicii de calitate şi să asigure transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă, aşa cum este normal”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

După ce a primit ultimul aviz din partea Consiliului Economic şi Social (CES), ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a susţinut, marţi, că românii au acum posibilitatea de a decide cu cine vor să călătorească, cele două domenii de transport fiind capabile să concureze în termeni de egali.

Răzvan Cuc a explicat că „Ordonanţa de Urgenţă are în vedere definirea activităţilor de transport alternativ, a modului de efectuare a acestuia şi a tuturor actorilor implicaţi, modalitatea de reglementare a platformelor digitale şi a tuturor operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute în urma acestor activităţi, atât de conducătorii auto cât şi de operatori, cât şi stabilirea obligaţiilor ce trebuie stabilite de platforme sau de conducătorii auto”.

Sursă: MEDIAFAX

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri