De ce au loc accidentele pe autostradă. Imaginile surprinse de o echipă Digi24

Data actualizării: Data publicării:
depasire periculoasa autostrada

Grăbiţi să ajungă acasă, la finalul vacanţei, numeroşi şoferi au uitat, de 1 mai, de orice regulă de circulaţie. Au depăşit riscant, au mers cu viteză prea mare în zone aglomerate, au ocupat banda de urgenţă şi i-au agresat pe ceilalţi participanţi la trafic.

Sunt imagini filmate pe autostrada Bucuresti-Piteşti. Şoferul bolidului nu mai are răbdare ca maşina din faţa lui să termine o depăşire şi forţează... Este la un pas să piardă controlul, după ce roţile maşinii prind criblura de pe marginea şoselei.

Am făcut un experiment simplu. Nu de puţine românii spun că vor autostrăzi, drumuri expres. Nu prea ştiu însă cum să circule pe ele. Lângă noi este Sorin Ene, pilot. Mergem cu el să ne covingem pe autostrada Bucureşti-Piteşti”, relatează Laurențiu Rădulescu, jurnalist Digi24.

Nu avem de aşteptat prea mult şi apar şi primele şicanări. Un şofer aproape că lipeşte maşina de autoturismul în care suntem.

Sorin Ene, pilot: Avem 130 de kilometri. Încercăm să facem o depăşire...

Nu reuşim să terminăm depăşirea.

Sorin Ene, pilot: Stă ca şi când ar fi remorcat. La 2-3 metri distanţă de noi.

Ne continuăm drumul. Autostrada este destul de aglomerată. Din când în când câte un şofer mai ia câte o pauză pe banda de urgenţă... Total interzis de lege. Peste alţi câţiva kilometri încercăm să depăşim un TIR. N-avem nici o şansă. Sunt prea mulţi grăbiţi în spatele nostru.

Sorin Ene, pilot: Nici măcar nu are farurile aprinse. Încercăm să ne repliem. Este aproape, foarte aproape. Aproape ca ne impinge de la spate.

În zilele aglomerate ca aceasta, când mii de oameni se întorc acasă din concedii, traficul pe autostradă arată mai degrabă a întrecere între şoferi grăbiţi să scoată timpi record până acasă. Nu realizează, însă, că cele cinci-zece minute pe care le-ar câştiga depăşind viteza legală îi pot ucide.

Sorin Ene, pilot: Avem senzația când intrăm pe autostradă că ne transformăm în piloți de curse, cu cască, combinezon.

Pericolele nu dispar nici la intrarea în Bucureşti. Unui camion i-a explodat pneul. Roata e încă în mijlocul şoselei.

Sorin Ene, pilot: Explozie. Real pericol pe o şosea pe care mergi cu 130 de kilometri la oră.

Cu o infrastructură rutieră la pământ şi cu mulţi şoferi care se cred regii şoselelor, România e pe primul loc în Europa când vine vorba de numărul oamenilor morţi în accidente rutiere.

Citiți și Coloană de zeci de kilometri pe A2. Reacția unui șofer întrebat de ce ocupă banda de urgență

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri