De ce nu avem autostrăzi | A. Ţuţuianu, la Digi24: Dragnea e rupt de realitate. Dacă ai un program clar aşezat, ştii ce ai de făcut

Data actualizării: Data publicării:
adrian tutuianu_govro
Foto: gov.ro

Senatorul Adrian Țuțuianu, care s-a înscris recent în Pro România, a vorbit la Digi24 despre principalele probleme întâlnite în ultimii 20 de ani şi care au dus la eşecul proiectelor de infrastructură. Potrivit acestuia, sunt greoaie procedurile de achiziţie publică, au fost schimbări de optică, iar numărul mare de miniştri arată inconsistenţa guvernării.

 

"Avem 30 de ani de democraţie, niciun guvern nu şi-a onorat promisiunile pe această direcţie.

În 2 ani au fost patru miniştri, este inacceptabil. Ultimii 10 ani, cred că au trecut 10 - 20 miniştri, arată inconsistenţa guvernării.

Procedurile de achiziţie publică au fost complicate, durează foarte mult, cu repercusiuni negative asupra întregului sistem de achiziţii.

Din considerente electorale, nu s-au alocat bani pe proiecte majore,c i pentru proiecte mai mici.

Sunt desele schimbări de optică, când facem autostrăzi, când facem drumuri expres, când studii de fezabilitate, când revenim.

Dragnea e rupt de realitate. Chiar dacă a crescut economia, dacă ai un program foarte clar aşezat ştii ce ai de făcut ţinând cont de această creştere economică.

Săptămânile următoare va intra în funcţiune cea mai mare fabrică de maşini de spălat din Europa, 500 de camioane pe zi vor intra în această fabrică, i-am chemat acolo pe Viorica Dăncilă, pe ministrul Şova, am avut promisiuni, mi-a trebuit un an jumate ca să conving să trecem de la faza de studiu de fezabilitate la cea de licitaţie.

Dacă mă uit la bugetul pe 2019, pe zona mea, Dâmboviţa, niciun proiect major de infrastructură nu se va termina mai devreme de 2025.

Omul de afaceri de la Suceava are dreptate.

Când am criticat că nu se fac lucruri, soluţia lui Dragnea a fost să mă dea afară”, a declarat Ţuţuianu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri