Demisionarul Lucian Șova: Până la apariția unui decret rămân ministrul Transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
lucian sova inquam octav ganea
Lucian Șova, ministrul Transporturilor. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova: Până la apariţia unui decret, sunt ministrul Transporturilor. Știu bine ce fac şi fac bine ce ştiu, crede ministrul.

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova a declarat joi că până la apariţia unui decret de eliberare din funcţie este ministrul Transporturilor. "Ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a precizat el.

"Vreau să transmit pe această cale tuturor celor interesaţi că eu sunt Lucian Şova şi sunt ministrul Transporturilor. Fac un apel la toţi cei care în spaţiul public dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate cu privire la afirmaţiile sau interpretările sau analizele pe care le fac - şi mă refer aici la faptul că orice afirmaţie făcută în spaţiul public de către persoane care au o anume semnificaţie politică sau administrativă în România pot aduce prejudicii activităţii a peste 55.000 de angajaţi, care se află în subordinea mea, şi, prin acest lucru, a milioanelor de utilizatori de servicii de transport, de infrastructură de transport etc. Am vrut să fac aceste declaraţii pentru a clarifica foarte evident un lucru. Sunt ministrul Transporturilor, îmi exercit toate atribuţiile şi toate prerogativele în conformitate cu prevederile legale şi înţeleg să fac acest lucru până când îmi va expira mandatul", a spus Şova.

Şova: Nominalizarea făcută de PSD pentru portofoliul transporturilor este legitimă

"În legătură cu nominalizarea făcută la conducerea Ministerului Transporturilor, recunosc dreptul partidului de guvernământ să facă nominalizări la conducerea oricărui minister şi niciodată, din punctul meu de vedere, comitetul executiv sau preşedintele partidului nu vor avea dreptate doar când fac o nominalizare în legătură cu mine şi ar putea să nu aibă dreptate atunci când fac o nominalizare în legătură cu alt coleg de partid. Subliniez că nominalizările sunt absolut legitime, le susţin, însă, până la apariţia unui decret prezidenţial de eliberare din funcţie, sunt Lucian Şova, sunt ministrul Transporturilor, ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a spus oficialul guvernamental.

Ministrul Transporturilor și-a dat demisia din funcție în data de 22 noiembrie. Președintele Klaus Iohannis a declarat public că va refuza numirea Olguței Vasilescu ca ministru al Transporturilor după Lucian Șova, după care a refuzat și numirea trezorierului PSD, Mircea Drăghici la cârma acestui minister. „Deci în acestă săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri. Această propunere de remaniere în remaniere va fi analizată cel mai devreme de 1 decembrie. După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul, până atunci nu vom schimba nimic, punct”, a spus Iohannis în 22 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri