Directorul Aeroporturi București și-a dat demisia. Întâlnirea ratată Juncker - Dăncilă, cauza posibilă

Data publicării:
dancila juncker

Dan Baciu și-a prezentat miercuri demisia Consiliului de Administrație al Aeroporturi București, compania ce are în subordine atât aeroportul Otopeni/Henri Coandă cât și aeroportul Băneasa/Aurel Vlaicu.

Demisia vine după ce premierul Dăncilă a cerut un control ministrului Transporturilor cu subiectul întâlnirea ratată cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Demisia directorului general a fost confirmată miercuri de surse din cadrul Ministerului Transporturilor. Presa (stiripesurse.ro) a prezentat chiar o copie a cererii de demisia înaintată de directorul aeroportului președintelui Consiliului de Administrație, Mihai Hură. Dan Baciu nu a fost disponibil pentru a confirma demisia sa.

Aeroporturi București se află în procedură de selecție a unei noi echipe de management în conformitate cu prevederile OUG 109 privind managementul corporativ al companiilor de stat. In prezent se desfășoară procedurile de selecție a firmei care va alege viitoarea echipă de management.

Demisia vine la două săptămâni după incidentul neplăcut de pe Aeroportul Băneasa când premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, Jean Cluade Juncker.

Guvernul a precizat după incident că „se impune o analiză riguroasă” a modului în care a acționat Serviciul de Protecție și Pază. Totodată, șeful Executivului a solicitat după incident ministrului Transporturilor, Lucian Șova, un raport cu privire la informațiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziție și le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la București delegația oficială condusă de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker”, se arăta într-un punct de vedere comunicat de Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri