Directorul CFR, după ce 30 de copii au stat blocați 8 ore în tren: „De ce mă întrebați pe mine? Vor primi apă când ajung la București”

Data publicării:
copii pe peron in gara de nord
În cele din urmă, trenul blocat în câmp cu zeci de copii a ajuns în Gara de Nord, cu o întârziere de zece ore. Foto: INQUAM Photos/Sabin Crîstoveanu

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat, joi dimineața, la Antena 3, că directorii CFR au încercat să găsească miercuri noaptea o soluție pentru trenul blocat în câmp și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren. Ulterior, premierul Florin Cîțu a declarat că  i se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Premierul a evitat să spună dacă va cere demiterea directorului.

Directorul CFR a fost întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la un tren în care erau blocați și 30 de copii. 

„Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (...) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (...) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: „Vor primi când ajung la București”.

Alexandra Dobrescu, mama unuia dintre copii, a povestit la Antena 3 ce s-a întâmplat.

„De la ora 23:00 suntem blocați aici. Nu a venit nimeni. Ni s-a spus că o să vină o locomotivă din București. Copiii nu mai au apă, nu mai au mâncare. Eu am un grup de 30 de copii, dar mai sunt și alți copii care sunt mult mai mici. Este un grup de judo. Cred că au 6-7 ani.  Ai noștri sunt mai mari, 16-17 ani. S-au mai jucat cărți, dar deja răbdarea lor nu mai este. Suntem în câmp, în mijlocul câmpului."

În cele din urmă, trenul blocat în câmp cu zeci de copii a ajuns în Gara de Nord, cu o întârziere de zece ore.

Întrebat despre situație, premierul Florin Cîțu a spus că o să ceară toate informațiile pentru a afla ce s-a întâmplat. Acesta a spus însă că nu este normal ca directorul CFR să „spună că soluția este în altă parte”.

„Trebuie să răspundă cei care se ocupă ce acest lucru. O să cer o situație de ce nu s-a intervenit, dar în același timp mi se pare anormal în astfel de situații ca șeful de la CFR Călători sau director să spună că soluția este în altă parte. Soluția este a celor care administrează sectorul respectiv”, a declarat Florin Cîțu.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...