Sari la conținut

Directorul general al TAROM, schimbat din funcție

Consiliul de Administraţie al companiei aeriene de stat TAROM a numit joi, un nou director general al companiei, pe Eugen Davidoiu, care a condus mai multe companii din domeniul energiei, în locul lui Dan Iulius Plaveti, căruia i-a expirat mandatul, informează News.ro.

161029_A310_TAROM_RETRAGERE_04_INQUAM_Octav_Ganea

FOTO: INQUAM_Octav Ganea

„Astăzi, 02.02.2017, Consiliul de Administraţie al Companiei TAROM a hotărât numirea lui Eugen Davidoiu în funcţia de Director General al companiei, după ce mandatul  directorului general interimar Dan Plaveti s-a încheiat de drept”, a precizat compania. 

În 4 august 2016, Plaveti îl înlocuise în funcţie pe Gabriel Stoe, care fusese director interimar după demiterea lui Christian Heinzmann.

Davidoiu a deţinut anterior funcţii de conducere în mai multe companii de stat, printre care Electrica Serv şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Davidoiu a fost, până în aprilie 2016, director general al Electrica Serv, companie controlată de Electrica SA. Presa locală din Gorj a relatat că Davidoiu a pierdut funcţia pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-a avansat soţia în funcţie. 

Compania de stat TAROM a înregistrat o creştere de doar 1% a numărului de pasageri în 2016, până la 2,41 milioane, în contextul retragerii celor două avioane Airbus A310 în toamna acestui an, şi a coborât pe locul trei în topul liniilor aeriene, fiind depăşită de Blue Air, care a anunţat un avans de 80% al numărului de pasageri în 2016.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat luna aceasta că, din fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern în acest an, va fi finanţată achiziţia a 30 de avioane noi pentru TAROM în următorii ani.