Discuții Vosganian - Vâlcov, fără Șova: Lucrările la autostrada Moldova pot începe anul viitor

Data actualizării: Data publicării:
vosganian bun

Deputatul ALDE de Iași, Varujan Vosganian, spune că studiul de fezabilitate al secțiunii Iași – Pașcani este gata și că aceasta va face obiectul unui parteneriat public-privat.

protest masini autostrada moldova - inquam - george calin 20180519173020__MG_5826-01
Foto: InquamPhotos/George Călin

Deputatul a remis joi un comunicat de presă în care informează că a avut la Guvern o întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, dar și Darius Vâlcov, consilier de stat, și șeful Companiei de Drumuri și Autostrăzi, Narcis Neaga. Redăm comunicatul deputatului:

În ziua de 6 decembrie 2018, la sediul Guvernului, a avut loc o nouă întâlnire între prim-ministrul Viorica Dăncilă și deputatul de Iași Varujan Vosganian. Tema discuțiilor a constituit-o perspectiva investițională pentru cele opt județe ale Moldovei în exercițiul bugetar 2019.

Printre subiectele abordate s-a numărat și chestiunea autostrăzii Iași – Tg. Mureș. Potrivit informațiilor oferite de responsabilii guvernamentali, studiul de fezabilitate pentru tronsonul Iași – Pașcani este definitivat, urmând ca acesta să facă obiectul unui parteneriat public privat. Potrivit informațiilor primite, procedura de licitație pentru stabilirea investitorului ar trebui să se încheie până la data de 1 martie 2019. În aceste condiții, anul 2019 ar putea să fie cel al demarării efective a lucrărilor pentru autostradă. În ipoteza în care procedura privind parteneriatul public – privat nu se derulează potrivit programului, Ministerul Finanțelor Publice s-a angajat să aloce sumele necesare pentru susținerea, în continuare, a proiectului autostrăzii pe tronsonul respectiv.

La întâlnire au mai participat domnii Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă și Narcis Neaga, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)”.

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova a declarat joi, înaintea întârlnirii menționate de la Guvern, că, până la apariţia unui decret de eliberare din funcţie, el este ministrul Transporturilor. "Ştiu bine ce fac şi fac bine ce ştiu", a precizat el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri