Doi miniştri vorbesc despre zbor direct spre SUA și China

Data publicării:
AEROPORT_GETTY 17.08
Foto: Gulliver/Getty Images

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au discutat luni despre proiectele de investiții în infrastructură, unul dintre punctele importante abordate fiind relansarea curselor long courier spre Statele Unite ale Americii și China.

AEROPORT_GETTY 17.08
FOTO: Getty Images

"Unul dintre punctele importante în discuția avută azi cu dl. Alexandru Cuc, ministrul Transporturilor, a fost relansarea curselor Tarom de Long Courier, România - USA și România - China, un atu și un sprijin pentru a facilita investițiile în România. O veste foarte bună pentru mediul de afaceri! Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc mi-a confirmat azi la întâlnirea de lucru faptul că până la finalul acestui an vom avea zbor direct în SUA și China", a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Transporturilor, a subliniat, pe aceeași rețea de socializare, că redeschiderea acestor curse va veni în sprijinul investițiilor din România.

"Am discutat astăzi, cu Ilan Laufer - Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și antreprenoriat, proiectele de investiții în infrastructură pe care le-am putea introduce, cât mai rapid, în regim de parteneriat public-privat. Am convenit, alături de colegul meu din Guvern, ca aceste investiții în infrastructura vor atrage firme în țara noastră, nu doar din Uniunea Europeană, cât și din țările non-UE. Îmi doresc o economie cât mai solidă, iar redeschiderea curselor Companiei Tarom de Long Curier, România-USA și România-China va veni în sprijinul investițiilor în țara noastră. Discuțiile, pe care le-am avut la sediul Ministerului Transporturilor pregătesc Summitul 'Trade Winds 2017', din octombrie, de la București, unde vor fi prezente peste 150 de firme americane de top interesate de investițiile în România", a precizat Cuc.

De altfel, în mai, când au fost livrate TAROM două aeronave Boeing 737-800 NG, denumite "Sarmisegetusa" și "Marea Unire", ministrul Transporturilor anunța că până la finele anului vor veni alte două aeronave de lung curier pentru a deschide rute noi spre China și SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri