Dragnea, către cei care au militat pentru autostrada A8: S-a creat un precedent periculos

Data actualizării: Data publicării:
asociatii autostrada a8 si liviu dragnea_catalin urtoi

Cătălin Urtoi, reprezentant al asociaţiei „Împreună pentru A8”, a participat miercuri la votul din Parlament pentru autostrada Ungheni – Iași – Târgu-Mureș (botezată Autostrada Unirii) alături de membri ai asociației „Moldova vrea autostradă”. El a relatat cum a decurs discuția, după vot, din biroul lui Liviu Dragnea. Potrivit lui Urtoi, liderul PSD a spus că „s-a creat un precedent periculos” și nu a vrut să audă de comisarul european Corina Crețu, care a repetat în ultima perioadă că această autostradă poate fi făcută cu fonduri europene, în detrimentul parteneriatului public-privat.

Cum a decurs dialogul dintre membrii asociațiilor și Liviu Dragnea, potrivit lui Cătălin Urtoi:

El: Vă felicit pentru ceea ce faceți, dar mai este un drum lung.

Noi: Știm acest lucru. Vă mulțumim!

El: Oricum să știți că s-a creat un precedent periculos. Uite acum vor și cei din sudul țării, cum spuneți voi, să depună o lege pentru o autostradă.

Noi: Foarte bine. Fiecare are acest drept. Diferența este că noi suntem izolați complet.

El: Păi ce în sudul țării avem autostrăzi?!

Noi: În sud tot mai aveți București - Pitești, sau București - Constanța...

El: Aveți dreptate, dar nu reprezintă nimic. Să vedem acum de unde luăm banii și cum facem să dăm drumul la acest proiect. Este un proiect dificil și scump.

Noi: De la Uniunea Europeană putem lua până la 75% așa cum spune Comisia Europeană și Doamna Corina Crețu

El: Mai lăsați-mă cu doamna Corina Crețu. Ea vorbește, dar concret nu știe nimic.

Noi: Sper să nu continuați cu Parteneriatul Public Privat.

El: Dar ce este rău în acest Parteneriat Public Privat?! Ce mai contează cum o facem, important este să se facă.

Noi: Să se facă, dar în avantajul nostru, al Moldovei și al României. Noi nu vom mai accepta să nu fim băgați în seamă și tratați diferit când vine vorba de aceste investiții. Noi vrem că această autostradă să realizeze o conectivitate rapidă cu cealaltă din Transilvania pentru a ajunge rapid la Borș și apoi către Europa, iar varianta prin Tg. Mureș va crea acest avantaj. Sunt bani europeni gratis și trebuie să ne apucăm de treaba pentru a fi accesați.

El: Ușor nu va fi, dar vom încerca să le facem pe toate, căci avem nevoie de autostrăzi și în Moldova și în Transilvania și în Muntenia.

Noi: Vă propunem pentru A8 să cereți Ministerului Transportului să accepte o Comisie de lucru, formată din specialiștii asociațiilor noastre, cei din CNAIR și Minister pentru a analiză împreună cum putem demara cât mai repede acest proiect cu fonduri europene.

El: Am să vorbesc cu ei și dacă se poate acest lucru nu mă opun.

Noi: Vă mulțumim!

Ziarul de Iași amintește că asociațiile „Împreună pentru A8” şi „Moldova vrea Autostradă” i-au cerut în urmă cu aproape o lună lui Liviu Dragnea o întrevedere, însă fără succes.

Cătălin Urtoi a preiczat că întâlnirea din biroul lui Liviu Dragnea a fost facilitată de deputatul USR Iulian Bulai: „Eu și încă doi colegi am refuzat inițial să intrăm în biroul acestui personaj, dar Iulian a insistat și așa am ajuns în biroul Instituției Președintelui Camerei Deputaților.”

În ultimele luni, cele două asociații au discutat despre realizarea A8 cu şeful CNAIR, Narcis Neaga, cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri