Minunea de la Măgurele - Drum naţional asfaltat în trei zile

Data actualizării: Data publicării:
drum hollande

Un drum naţional asfaltat în trei zile! Se poate aşadar şi în România, la Măgurele mai exact, şi asta pentru că acolo va ajunge săptămâna viitoare un înalt oficial european: Francois Hollande, preşedintele Franţei. O bucată de şosea de 1, 2 kilometri este asfaltată acum pe ambele sensuri. Pe restul drumului, muncitorii plombează gropile.

Şoferii care circulă zilnic din Măgurele spre Capitală s-au obişnuit de ani de zile cu gropile. Drumul a fost doar cârpit până acum. Pentru vizita preşedintelui François Hollande se toarnă însă un covor nou de asfalt. Din exces de zel se asfaltează şi gurile de canal.

Reprezentanţii firmei care execută lucrarea spun că şoseaua trebuia reparată.

Discuţie reporter – muncitor:

„Muncitor: Era degradată rău de tot, rău de tot. Dacă veneaţi înainte să punem banda asta, vă rupeaţi maşina pe aici

Reporter: Şi când o terminaţi?

Muncitor: Astăzi!

 

Reporter: Oamenii spun că pentru că vine preşedintele Hollande

Muncitor: E posibil, da. N-au pe unde să-l bage. Era singurul drum de acces. Că dacă-l bagă pe centură l-au nenorocit. Şi trebuie să avem şi noi o faţadă cât de cât.

Reporter: Dar dacă nu venea?

Muncitor: Nu ştim, nu depinde de noi. Noi suntem simpli executanţi”

Primăria Capitalei spune însă că lucrările se fac la cererea oamenilor din zonă.

Alin Vieru, director la Administraţia Străzilor din Bucureşti: „Nu neapărat pentru vizita preşedintelui François Hollande, cât de faptul că oricum noi avem Institutul de la Măgurele, care din câte cunosc vor finanţa anumite proiecte. Oricum carosabilul era într-o stare deplorabilă şi trebuia făcut. Despre canale ştiu că o să dureze la nivelul peliculei de astfalt, deci vor fi aduse la suprafaţă, iar în ceea ce ţine de compoziţie nu ştiu exact să vă spun acum”.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va efectua o vizită în România, săptămâna viitoare, luni şi marţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri