Experiment Digi24: În cât timp au parcurs jurnaliștii drumul București - Iași și Timișoara - București, în lipsa unor autostrăzi

Data actualizării: Data publicării:
drum

541 de kilometri în 9 ore şi aproape 400 de kilometri în aproximativ 7 ore. Atât le-a luat colegilor noştri să parcurgă traseele de la Timişoara la Bucureşti şi de la Bucureşti la Iaşi. Rute pe care Digi24 şi-a propus să le străbată vineri, 15 martie, în ziua în care a fost „inaugurat” primul metru de autostradă din Moldova.

Ora 7:00. Startul experimentului Digi24 s-a dat în Timişoara. De acolo au plecat colegii noştri care au vrut să vadă în câte ore vor parcurge cei 541 de kilometri, până la Bucureşti.

Mihai Văluşescu, jurnalist Digi24: Aplicaţiile pe care le-am consultat spuneau că vom parcurge cei peste 500 de kilometri în 6 ore și jumătate – 7 ore, depinde de trafic. Am mers pe viitoarea autostradă A1, cea care, de ani de zile ne promit autorităţile, va lega Bucureștiul de celelalte capitale ale UE.

O oră mai târziu, şi jurnalistul Digi24 Cristian Popa a pornit la drum. De data aceasta, din Bucureşti către capitala Moldovei, Iași.

Cristi Popa, jurnalist Digi24: Ne-am pregătit şi aplicaţiile pentru a ajunge până la Iaşi. Traseul ar fi trebuit să fie străbătut de noi în nu mai puţin de 6 ore și 5 minute.

Însă lipsa autostrăzilor pune la încercare nervii şoferilor. Potrivit legii, şoferii trebuie să reducă viteza până la 50 km/h atunci când intră în localitate. Iar când nu sunt obligaţi de lege, sunt forţaţi de neprevăzut.

După 5 ore de la plecarea din vestul ţării, echipa Digi24 Timişoara a reuşit să ajungă doar până în judeţul Vâlcea.

Într-un final, echipa care a plecat din Capitală spre Iași a ajuns la destinaţie abia după-amiază.

Cristi Popa, jurnalist Digi24: La ora 8 dimineaţă am plecat din Bucureşti. La ora 15:00 am ajuns în centrul Iaşiului. În şapte ore aproximativ am străbătut distanţa de 396 de km.

Şi colegii din teritoriu s-au alăturat echipei de la Bucureşti, după nouă ore de drum.

Mihai Văluşescu, jurnalist Digi24: Am plecat de la Timişoara la 7 dimineaţa şi am ajuns la ora 16:00, la sediul Digi24 din Capitală. În tot acest timp, pe o autostradă puteam să ajungem în Praga sau în Veneţia.


ACTUALIZARE 14:00 - Trei ore ar dura drumul București - Iași dacă ar exista autostradă... Așa, iată, de șase ore e pe drum, și mai are de mers, echipa Digi24 care a plecat la ora 8:00 din Capitală și încă nu a ajuns. Un drum obositor și periculos, după cum a constatat pe parcurs Cristian Popa: Teoretic nu mai este foarte mult. Dacă ne uităm pe GPS vedem că mai avem 43 de kilometri până la Iași, adică aproximativ 50 de minute. Nu putem conta prea mult pe această informație pentru că dimineață când am plecat din Capitală pe GPS ne arăta că cei aproape 400 de kilometri până la Iași ar trebui să îi străbatem până la ora 14:00. Suntem în întârziere din punctul ăasta de vedere. Gumeam cu colegul meu care este la volan că dacă aveam autostradă, până la această oră aveam timp să ne și întoarcem de la Iași la București.

ACTUALIZARE 12:38 - Cristian Popa: Până în momentul de față am parcurs 264 de kilometri, suntem la 15 kilometri de Bârlad și mai avem ceva peste două ore până să ajungem în Iași, adică aproximativ 130 de kilometri. Un drum cu peripeții - am avut ceva probleme de dimineață până să ieșim din Capitală, când am pierdut aproape o oră. După ce am intrat pe E 85 am avut ceva noroc în sensul că nu era un trafic intens. Probleme au fost apoi pe centura Buzăului unde am staționat vreo 10 minute din cauza unui accident. 

De mai bine de cinci ore, aproape șase, o altă echipă Digi24 a plecat de la Timișoara către București. Mihai Vălușescu: Am parcurs în acest timp peste 340 de kilometri și am intrat acum pe Valea Oltului. În ultima parte a drumului am mers bară la bară. În localitățile din zonă se schimbă bordurile. Valea Oltului este cea mai critică de pe întreg traseul Timișoara București pentru că este doar un drum național DN 7. Este foarte circulat, sunt foarte multe TIR-uri. Autoritățile promit o autostradă pe Valea Oltului de atât de mult timp, încât nici nu mai ținem minte șirul anilor. 

ACTUALIZARE 10:15 - Un accident rutier grav s-a produs în această dimineață pe drumul E85, la intrarea în Buzău. Echipa Digi24 se afla acolo, în timpul deplasării de la București la Iași, în cadrul experimentului pe care reporterii îl fac pentru a vedea în cât timp vor parcurge cei 395 de kilometri, în lipsa unei autostrăzi.


Știrea inițială:

Digi24 vă propune astăzi un experiment. Jurnaliştii noştri vor parcurge drumurile din ţară pentru a vă arăta în ce stare sunt şi cât timp le ia să le străbată. Am ales două trasee. De la Timişoara la Bucureşti şi din Capitală spre Iaşi. Jurnalistul Digi24 Cristian Popa a pornit la drum, din capitala ţării spre cea a Moldovei, în jurul orei 8:00. Colegul său, Mihai Vălușescu a plecat din Timișoara spre Bucureşti.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: La o oră după ce am pornit la drum, nu am apucat să ne îndepărtăm prea mult. Suntem în conitnuare în București, la ieșirea spre Voluntari. Am străbătut 11 kilometri într-o oră. Am avut foarte multe probleme cu traficul. Ne-am propus să ajungem la Iași, să vedem în cât timp ajungem acolo. Sunt de parcurs aproximativ 400 de kilometri. În jurul orei 14:00 ar trebui să ajungem la Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri