Video Experiment Digi24 pe „Șoseaua morții”. De ce DN 6 candidează la nedoritul titlu de cel mai periculos drum din România

Data actualizării: Data publicării:
reporterul digi24 mihai valusescu langa carcasa unei masini rasturnate in camp
Drumul Național 6 și-a căpătat renumele de „Șoseaua morții”, din cauza deselor accidente grave Foto: captură video Digi24

Drumul Național 6 candidează la nedoritul titlu de cel mai periculos drum din România. Șoseaua de peste 600 de kilometri are doar o singură bandă pe sens. Anul acesta, doar pe porțiunea care străbate județul Caraș-Severin, 20 de oameni au murit în accidente produse pe DN6. Este adevărat că infrastructura din România este la zeci de ani distanță de cea a țărilor civilizate, însă nu e singura cauză pentru accidentele rutiere, capitol la care suntem pe primul loc în Uniunea Europeană. Depășirile inconștiente, șicanele în trafic și viteza excesivă contribuie și ele la acest loc rușinos. A constat-o încă o dată și reporterul Digi24 Mihai Vălușescu, care a pornit la drum pe „Șoseaua morții”.

Drumul Național 6 pornește din București spre vestul României. Trece prin Alexandria, Craiova, Filiași, Caransebeș, Lugoj și Timișoara. DN6 are o lungime de 639 de kilometri, iar zeci de mii de șoferi experiementează în fiecare zi pericolul de a conduce pe un drum cu o singură bandă pe sens.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: „Am pornit la drum să facem acest experiment, am plecat din Timișoara, acum suntem pe autostrada A1, apoi vom circula pe o mică bucată din Autostrada A6, după care vom coborî de pe A6 pe Centura Lugojului și implicit pe Drumul Național 6. Haideți să vedem ce ne așteaptă la drum. Momentan este ceață și nu vedem prea multe în față”.

După Lugoj și Caransebeș, mulți șoferi continuă să circule cu viteze potrivite doar pe autostradă. Ignoră și linia continuă, și regula privind păstrarea distanței față de mașina din față.

Mihai Vălușescu: „Iar din păcate, realitatea tristă de pe șoselele din România o vedem de fiecare dată în momentul în care tranzităm un drum național. Numai că vedem lucrurile acestea de la volan și nu prea ne emoționează. În această curbă, a murit o tânără de 17 ani, iar DN-6 este brăzdat de astfel de locuri în memoria celor care și-au pierdut viața în accidente”.

Nu e singura tragedie provocată de combinația fatală - curbe fără vizibilitate și depășiri neregulamentare.

Mihai Vălușescu: „Nici măcar astfel de imagini pe marginea șoselelor nu îi fac pe șoferi să meargă mai încet și să circule cu viteza legală. Această mașină a fost azvârlită în urma unui accident, din șosea în câmp, la câțiva zeci de metri”.

Doar în 2021, bilanțul accidentelor pe DN6, pe sectorul din Caraș-Severin, e dramatic: 20 de morți, 14 răniți grav, alte 64 de persoane rănite ușor.

Mihai Vălușescu: „Nici la capitolul spirit civic cei care tranzitează Drumul Național 6 nu stau mai bine, toate parcările sunt o adevărată groapă de gunoi, chiar dacă sunt curățate de două ori pe săptămână în această perioadă”.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri