Galerie Foto Florin Cîțu a mers pe jos până la Guvern: Îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, ați atrage atenția

Data actualizării: Data publicării:
florin citu ajunge la guvern pe jos.
Premierul Florin Cîțu s-a alăturat campaniei „Vinerea verde”. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu s-a alăturat campaniei „Vinerea verde”, ca o zi pe săptămână să nu mai folosească mașina, și în această dimineață a mers pe jos de acasă la birou. Mai mulți miniștri s-au conformat, însă unii tot au preferat mașina: „Sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos cu toții”, a spus el. Ideea campaniei a pornit de la Ministerul Mediului, care și-ar dori ca românii să renunțe în această zi din săptămână la mașini și să circule ori cu transportul în comun, cu bicicletele sau cu mașinile electrice.

„Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, că ați atrage prea mult atenția, așa cum este acum”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a avut ezitări să spună ce distanță a parcurs pe jos de acasă la Guvern.

El a spus însă că face plimbări în fiecare dimineață și că merge și la sală, iar astăzi a făcut în jur de 15 minute.

„Nu este frig, este ok”, a completat premierul. Când jurnaliștii i-au spus că unii miniștri au venit cum mașina astăzi la muncă, Cîțu a spus că „se vor adapta”.

„Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toții”.

Premierul Florin Cîțu s-a alăturat campaniei „Vinerea verde”. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea
Premierul Florin Cîțu s-a alăturat campaniei „Vinerea verde”. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Florin Cîțu a mai spus că nu mai merge cu bicicleta, dar că mai folosește metroul „din când în când”.

„Va fi mai prietenos pentru bicicliști, acum că avem un nou primar general care susține acest mod de transport în comun”, a completat el.

Întrebat dacă transportul în comun de suprafață este o opțiune pentru ca bucureștenii să își lase mașinile acasă, în condițiile în care sunt tramvaie și autobuze vechi, fără căldură, prim-ministrul a răspuns: „Cred că da, bineînțeles că poate fi îmbunătățit, dar este o opțiune. Știu că la București se va înnoi deja parcul auto pentru tramvaie și sigur se va îmbunătăți situația”.

Mai mulţi miniştri au venit astăzi la birou cu bicicleta, transportul în comun de suprafaţă sau metroul.

Lucian Bode a venit cu metroul, Cătălin Drulă cu tramvaiul, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării cu autobuzul. De asemenea, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan şi Virgil Popescu au ales ca mijloc de transport maşini electrice.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a lansat campania „Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri