FOTO. Traseul viitoarei autostrăzi de centură a Bucureștiului

Data publicării:
constructie autostrada

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în licitație trei loturi ale Centurii sud la profil de autostradă a Bucureștiului pentru care a și desemnat constructorii. Digi24.ro vă prezintă traseul celor trei loturi, totalizând 50 de kilometri.

Planul general poate fi descărcat aici. 

Lotul 1 al cărui contract CNAIR vrea să îl acorde firmei turcești Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. are o lungime de 17 kilometri. Lotul începe printr-un nod rutier prevăzut la intersecția cu autostrada A2, traversează râul Dâmbovița se înscrie între Glina și Bălăceanca, după care ia direcția vest traversând Valea Călnăului și intersectează DN4. Aici va exista un nod rutier tip treflă. Din acest punct, traseul merge paralel cu centura existentă, trece la nord de Berceni unde intresectează DJ401, punctul final fiind la km 69.

Lotul 2, la care constructorul desemnat este aceeași firmă turcească, începe din apropierea liniei CF 902 București-Giurgiu. De aici, autostrada va trece printre localitățile Sinești și Jilava unde intersectează DJ 401A, traversează râul Sabar după care intersectează DN5 unde a fost prevăzut un nod rutier.

După intersecția cu DN5, traseul autostrăzii ia direcția nord-est, ocolind pădurea Jilava, traversează CF Port 1 Decembrie, trece la nord de Dărăști unde intersectează DC 101. În continuare traseul se desfășoară aproape paralel cu râul Sabăr pe circa doi kilometri, trece la sud de Măgurele și Bragadiru unde intersectează printr-un nod rutier DN6.

Lotul 3, al cărui contract revine firmei Spedition UMB, deținută de omul de afaceri autohton Dorinel Umbrărescu, ia direcția nord-vest după nodul rutier cu DN6. Autostrada trece la sud-vest de localitățile Clinceni și Domnești. La kilometrul 93 autostrada traversează CF 900 București-Craiova iar în continuare traseul are direcția nord, traversează râul Sabar, la vest de Dârvani și canalul de aducțiune Argeș, după care, la vest de Ciorogârla, traseul autostrăzii traversează pădurea Berceni, intersectează DJ 601, traversează pârâul Ciorogârla și DJ 602 și se termină imediat până în intersecția cu autostrada București-Pitești.

Lucrările la cele trei loturi vor dura trei ani și jumătate de la semnarea contractelor, susține CNAIR. Data semnării acestora este incertă ca urmare a numeroaselor neregularități în procedurile de licitație ale celor trei loturi. Unul dintre acestea este câștigarea contractului de execuție de către firma Spedition UMB la prețuri ce depășesc valorile estimate de către CNAIR. Mai multe detalii aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri