FOTO & VIDEO. Cum arată cel mai nou tramvai românesc, testat în trafic zilele acestea

Data actualizării: Data publicării:
Copy of DSCF6421

Astra Vagoane Călători a scos pe piaţă un nou tramvai. El a fost testat zilele acestea pe liniile din Timişoara, în baza unui contract de comodat cu Regia Autonomă de Transport din oraş. Asociaţia Metrou Uşor a postat recent imagini cu noul mijloc de transport în comun.

Copy of DSCF6433
Copy of DSCF6433

Tramvaiul denumit Autentic este conceput şi fabricat de Astra Vagoane Călători iar componentele provin în mare parte de la firme din România, a spus Gheorghe Sârbu, directorul general al companiei producătoare, pentru Economica.net.

Noul tramvai este modular, cu podea joasă și poate fi unidirecţional sau bidirecţional, cu uşi care să se deschidă pe ambele părţi.

Tramvaiul împrumutat pentru teste la Timişoara este format din două module și are 18 metri lungime.

În funcție de dotările solicitate de client, prețul unui astfel de tramvai variază între 1,25 milioane și 1,4 milioane de euro, fiind sub cel al competitorilor, potrivit directorului Astra Vagoane Călători.

Noul tramvai al Astra are unul dintre cele mai mici consumuri de energie electrică din piaţă, respectiv 1,75-1,8 KW/kilometru, precizează directorul general al companiei producătoare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiți și Astra Vagoane Arad - de la faliment, la exporturi. Rețeta succesului unei afaceri care nu are contracte cu statul

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri