Furt în timp record pe Transalpina. 12 ore au rezistat plăcuțele reflectorizante

Data actualizării: Data publicării:
drumar

12 ore! Atât au rezistat semnele de avertizare pe timp de noapte - "ochi de pisică", cum mai sunt numite - care tocmai fuseseră montate pe parapetele şoselei Transalpina. Compania de drumuri a făcut plângere penală, iar poliţiştii au pornit o anchetă. Elementele de infrastructură sunt frecvent ţinta hoţilor. Nimeni nu-şi explică însă acum, ce ar putea face cineva cu zeci de elemente reflectorizante.

Nici măcar o noapte întreagă nu s-a circulat în siguranţă pe Transalpina. Elementele reflectorizante montate de drumari în curbe strânse şi în pante le-au atras atenţia hoţilor.

Drumarii au fost surpinşi să descopere că ochii-de-pisică montaţi pe o porţiune de 200 de metri nu mai sunt.

Cristi Tudor, reprezentantul SDN Târgu-Jiu: Chiar şi pe noi ne-a şocat. Am mai avut evenimente, astfel de furturi, dar niciodată atât de rapid. Echipa care a finalizat montarea parapetelui a plecat undeva la ora 20 seara, iar dimineaţa, la prima oră, la revizie, în jur de 7.30, a constatat că nu mai sunt

-Acum o să se apuce să desfacă şuruburile, să fure platbandele.

-Deci pe-astea le dăm jos, ca să recuperăm măcar şuruburile.

Catadioptrii au dispărut pe o porţiune de 150 de metri. Într-o curbă periculoasă, de exemplu, a mai rămas un singur element reflectorizant care poate ghida şoferii pe timp de noapte sau ceaţă.

Piesele vor fi înlocuite abia peste câteva luni. E nevoie acum de o nouă licitaţie pentru ca drumarii să poată cumpăra altele. Până atunci, încearcă să recupereze măcar şuruburile lăsate în urmă de hoţi.

Cristi Tudor, reprezentantul SDN Târgu-Jiu: E prinsă pe platbandă în spate, presat. Le-au smuls cumva. Nu ştiu cum au reuşit. S-au chinuit oricum.

Șofer: Nu mi se pare normal. Se întâmplă peste tot în România. Nu trebuie să ne mirăm. Ne ajută foarte mult, mai ales pe vreme nefavorabilă.

Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de săvârşirea acestei infracţiuni în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat

Nu este prima dată când dispar elemente de siguranţă de pe Transalpina. În trecut s-au furat indicatoare rutiere sau chiar bucăţi din parapetele şoselei. Ultima dată, hoţii au fost prinşi cu şapte tone de granit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri