Gigant chinez, sancționat pentru fraudă în Africa, va primi de la CNAIR 77 milioane lei

Data actualizării: Data publicării:
sinohydro 2

Compania chineză Sinohydro care vrea să modernizeze 11 kilometri din centura București, porțiunea DN2 – A2, a primit un contract de 77 milioane lei pentru întreținerea timp de trei ani a 492 kilometri drumuri naționale din județul Vrancea.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi şi cei ai companiei chineze Sinohydro Corporation Limited au semnat, vineri, acordul-cadru privind executarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor naţionale din judeţul Vrancea. Desemnarea companiei chineze s-a făcut în urma unei licitaţii organizată de DRDP Iaşi, valoarea contractului ridicându-se la 77,062 milioane de lei, fără TVA.

Contractul semnat vineri vizează întreţinerea drumurilor naţionale din judeţul Vrancea şi se întinde pe o perioadă de trei ani.

Sinohydro Corporation Limited este parte a PowerChina International Group Limited, grup de firme chinez cu acţionariat de stat. În portofoliul companiei chineze figurează construcţia şi reabilitarea de drumuri rapide şi drumuri naţionale din Europa, Asia şi Africa, precum şi construcţia de parcuri eoliene şi centrale termoelectrice în China şi Venezuela.

Compania chineză se află sub supraveghere în Africa în urma unor practici frauduloase privind contracte de drumuri publice în Uganda, finanțate de Banca de Dezvoltare a Africii. Supravegeherea, începută anul trecut, se va desfășura timp de trei ani. Compania chineză ar fi dus în eroare autoritățile din licitație în 2013 prezentând unele proiecte încheiate fără succes drept experiență similară solicitată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri