Grindeanu: Cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi

Data publicării:
metrou
Grindeanu: Cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi. Foto: Facebook

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost semnat cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani pentru construirea metroului din Cluj-Napoca. Lucrările la primele 9 staţii şi depoul au termen de finalizare în luna august a anului 2026.

„Cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor! Banii vor asigura construcţia metroului din Cluj-Napoca! Prin acest contract de finanţare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcţiei Magistralei 1 a metroului clujean. Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcţia, echiparea şi punerea în funcţiune a liniei de metrou uşor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 staţii şi a depoului”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secţiunea Sfânta Maria - Europa Unită (9 staţii) şi depoul.

„Lucrările din această etapă, finanţată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august 2026. În cea de a doua etapă, finanţarea va asigura construcţia secţiunilor Ţara Moţilor -Sfânta Maria (7 staţii) şi Piaţa Mărăşti – Muncii (3 staţii) care totalizează 11,87 km”, a precizat Grindeanu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri