Încă 52 de km de autostradă lansați în SEAP, pentru noua centură de sud a Capitalei

Data publicării:
centura sud

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a transmis miercuri spre SEAP anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică destinată proiectării şi execuţiei sectorului de Sud al noii centuri a Bucureştiului, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A2. Segmentul de centură va avea o lungime de 52 de kilometri, iar valoarea proiectului este de aproximativ 580 de milioane de euro.

Potrivit CNAIR, acest nou segment de centură va fi construit la profil de autostradă, va permite descongestionarea circulaţiei în zona de Sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit.  

CNAIR mai spune că proiectul este de aproximativ 580 de milioane de euro, iar proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, în timp ce execuţia este prevăzută să dureze 30 de luni, după atribuirea contractului.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni. 

Proiectul face parte din noul inel de centură a Capitalei (Ringul 0) şi va fi similar  proiectelor destinate fluidizării circulaţiei în zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de centura existentă a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014-2020, adaugă CNAIR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri