Incident la Metrou | Șeful de sindicat: Sunt probleme, dar cu cine să vorbești? E o debandadă totală

Data publicării:
metrou Depou Berceni ISU Bucuresti 260119 (1)

Incident grav în această dimineaţă în subteranul Capitalei! Două vagoane de metrou au deraiat şi au rămas suspendate la aproximativ doi metri înălţime, după ce locomotiva s-a lovit de un parapet, în timpul unei manevre de garare.

Conductorul a fost rănit uşor și, din fericire, în metrou nu erau călători. Metrorex anunţă că a declanşat o anchetă internă pentru a stabili din ce cauză garnitura a deraiat. Compania specifică faptul că, în niciun moment siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol.

În schimb, Ion Rădoi, șeful sindicatului de la Metrou, spune că acest tip de tren are probleme. Din păcate, Rădoi spune cu nu are cu cine să vorbească despre situația de la Metrorex. Directorul nu se pricepe, nu înțelege fenomenul, iar Rovana Plumb, ministrul interimar la Transporturi, nu răspunde la telefon și nici la adresele pe care i le trimite. 

Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou: Este o problemă tehnică, este o problemă asupra căreia eu am atras atenția - că această generație nouă de trenuri nu este în regulă. Vorbesc despre aceste CAF-uri care ne-au mai creat probleme în urmă cu ceva vreme și în Pipera. Atunci s-a rupt o bieletă și a existat riscul ca acel tren să deraieze. Era plin cu călători. Iată că avem acum o altă situație cu unul dintre ultimele șase trenuri care au fost cumpărate cu banii românilor.

Am atras atenția de mult timp, prin conferințe de presă, ce se întâmplă cu acest tip de trenuri. Am avut mai multe probleme, inclusiv a trebuit să modificăm peroanele pentru că nu se încadrau în gabarit, dar și multe alte probleme.

Dar cu cine poți să vorbești? Domnul fost ministrul nu a luat nicio măsură, domnul director actual nu este de conamndat pentru că nu are tangență cu căile ferate și nu are cum să înțeleagă fenomenul, doamna ministru interimar la Transporturi (Rovana Plumb - n.red.) nu răspunde nici la telefon, nici la adrese trimise de noi... Este o debandadă totală...

După ce avem mari probleme cu CFR-ul, cu drumurile, cu tot ce există la ministerul acesta, iată că vrem să distrugem și Metroul.

Acum nu am o soluție la aceste probleme. În cazul de față este clar că este o problemă de ordin tehnic. Acest lucru nu trebuia să se întâmple. A fost vorba despre o manevră de trecere de pe o linie pe alta. Bine că s-a întâmplat în depou, bine că nu au fost călători. După ce se va ajunge la o concluzie finală, probabil se va da publicității.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri