Legea nu permite să fie reparat cu bani locali. Imagini incredibile cu un drum judeţean

Data publicării:
drum

Prima zăpadă a adus şi primele probleme. E un adevărat dezastru pe multe dintre drumurile judeţene afectate de vreme, dar ignorate de autorităţi. Mai multe şosele care fac legătura între comune au fost deja afectate de precipitaţiile abundente din vară, iar acum, pentru că nu s-a făcut reparaţii, odată cu primele ninsori, situaţia s-a agravat. Este şi cazul unor comune din Iaşi, unde localnicii sunt nevoiţi să meargă kilometri întregi prin noroi şi gropi.

Drumul de piatră din aceste imagini leagă comunele Ţibana şi Mădârjac, din judeţul Iaşi. O singură ninsoare a fost de-ajuns pentru ca acesta să devină impracticabil.

Pe mai bine de 11 kilometri, drumul judeţean este complet distrus. Pe alocuri, gropile sunt atât de mari încât cu greu pot fi ocolite.

În vară, acelaşi drum a avut de suferit din cauza precipitaţiilor. Bani pentru reabilitare s-au primit doar pentru un kilometru.

Autorităţile au făcut mai multe demersuri pentru ca drumul să fie reparat. Fără niciun rezultat, însă. Mai mult, vor să asfalteze doi kilometri cu bani de la bugetul local, dar legea nu le permite.

Neculai Leţcanu - viceprimarul comunei Ţibana: „Putem face şi un act cu ei de la început că î :-| l predăm fără nici o problemă. Aşa rămâne izolat între două comune, Ne chinuim aşa prin lut, prin găuri.”

Ciprian Ciucan - directorul Drumuri Judeţene Iaşi: „Imediat ce îşi revine vremea, probabil săptămâna viitoare, să intervenim şi să îl aducem la o stare practicabilă până la primăvară, când intervenim cu pietruire acolo şi să încercăm să rezolvăm şi cu scurgerea apelor.”

Despre o modernizare a drumului nici nu poate fi vorba. Tronsonul nu a fost inclus, pentru moment, în niciun proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri