Locomotiva unui tren de pe ruta Braşov - Budapesta a deraiat. Şeful ISU Sibiu: Nu există răniţi

Data publicării:
tren_deraiat_600x336_16601000
Foto: arhivă Digi24

Locomotiva unui tren de călători care circulă pe ruta Braşov - Budapesta a deraiat sâmbătă în judeţul Sibiu. Comandantul ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat că nu există informaţii că vreo persoană ar fi fost rănită, după incidentul feroviar ce a avut loc între Apoldu şi Sălişte.

Comandantul ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat sâmbătă că nu există informaţii că vreo persoană ar fi fost rănită, după ce locomotiva unui tren de călători a deraiat între Apoldu şi Sălişte.

„Informaţia a venit la ora 10.58 de la un angajat de la CFR. Ni s-a spus că nu există pagube sau victime”, a spus Cosmin Balcu, pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei de la CFR au dat asigurări că locomotiva va fi repusă pe şine în cel mai scurt timp.

În tren se aflau 50 de călători când locomotiva a deraiat. Trenul avea două vagoane.

O altă locomotivă a fost trimisă să preia cele două vagoane cu cei 50 de călători să-i transporte la Budapesta, pe o altă rută.

Potrivit IPJ Sibiu, o echipă a Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) de la Bucureşti se va deplasa pentru a investiga cauzele producerii acestui eveniment.

„Între staţiile Sălişte şi Apoldu de Sus ( SRCF Braşov) s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului 74-1 ( CFR Călători ). A fost îndrumată locomotivă de ajutor, din staţia Sibiu, trenul urmând să fie reînscris în circulaţie în maximum 15 minute, pe ruta deviată Sibiu-Copşa Mica-Alba Iulia-Vinţu de Jos”, se arată în comunicatul CFR.

Sursa citată menţionează că nu sunt alte trenuri afectate de acest eveniment feroviar. Trenul 74-1 circulă în relaţia Braşov - Budapesta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri