Lufthansa, ofertă nepotrivită pentru Alitalia

Data publicării:
avion alitalia

Lufthansa vrea să preia Alitalia pentru jumătate de miliard de euro. Şi vrea doar ce e bun. Corriere della Sera anunţă că operatorul german nu este dispus să ia şi operaţiunile la sol ale companiei italiene.

Asta înseamnă că jumătate din angajaţii Alitalia ar rămâne în afară tranzacţiei şi de fapt fără un loc de muncă. Guvernul italian care caută o soluţie în acest moment pentru a salva operatorul naţional şi nu este încântat de ce propun germanii pentru că ar fi un cost social mult prea mare.

Dar în acelaşi timp trebuie să găsească o soluţie deoarece compania e în administrare specială, e ţinută în viaţă cu bani publici şi nu o poate duce la nesfârşit aşa.

Lufthansa a plătit 210 milioane de euro pe activele principale ale Air Berlin- jumătate din flota de avioane, şi 3.000 de angajaţi. Operatorul aerian va investi în total aproximativ 1,5 miliarde de euro în urmă acordului cu Air Berlin şi banii se vor duce către dezvoltarea diviziei sale low cost, Eurowings.

RyanAir a fost un ofertant, cel puţin declarativ pentru Alitalia. Însă dificultăţile recente ale operatorului irlandez, suspendarea a mii de zboruri până în primăvară, au dus la schimbarea strategiei şi la retragerea din cursa pentru Alitalia.

.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri