Marș de protest îndreptat împotriva Primăriei București și Companiei de Autostrăzi

Doru Cireaşă Data actualizării: Data publicării:
17201084_1544144338949038_8041904013091580121_n

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea și Grupul Civic Inițiativa Domnești organizează, la 1 aprilie, un marş de protest pentru lărgirea Prelungirea Ghencea și realizarea unui pasaj peste Centura București către Domnești, județul Ilfov.

17201084_1544144338949038_8041904013091580121_n

Protestatarii au anunțat protestul pe pagina lor de Facebook. Marșul va avea loc între orele 11.00 şi 15.00, pe traseul Ansamblul Primăvara (plecare) – Centura – Domneşti – Cartierul Latin (final).

”Pasajul Domneşti şi lărgirea Prelungirii Ghencea împlinesc un deceniu de păcăleli! Haideţi cu noi în stradă să spunem Primăriei Capitalei şi CNAIR-ului că nu le mai înghiţim păcălelile, livrate mai ales în campaniile electorale! Şi să le cerem să-şi facă treaba: să urgenteze lărgirea şi pasajul, să prezinte public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare. Între timp, să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei în zonă: să facă trotuare, să marcheze trecerile de pietoni şi să asigure dirijarea circulaţiei în intersecţia cu str. Valea Oltului şi cu Şoseaua de Centură. Proiectul Supralărgire Prelungirea Ghencea – Domneşti, votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, este amânat de 10 ani şi, în ciuda promisiunilor primite de la autorităţi, nici anul ăsta nu e sigur că vor începe lucrările. Ştim de la Primăria Capitalei că încă nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate măsurătorile limitei administrative dintre Bucureşti şi Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansată licitaţia pentru lărgire. De asemenea, licitaţia pentru proiectul CNAIR Pasaj suprateran pe drumul judeţean DJ 602 Centura Bucureşti – Domneşti a durat aproape doi ani şi a fost câştigată în final de o firmă aflată în insolvenţă”, spun ei.

Prin acest marş, protestatarii vor să atragă atenţia Primăriei Capitalei şi Poliţiei Rutiere asupra ”pericolului rutier permanent în care circulăm de 10 ani în această zonă în lipsa trotuarelor, în lipsa marcajelor pe carosabil pentru trecerile de pietoni, în lipsa amenajării corespunzătoare a staţiilor Ratb, în lipsa dirijării circulaţiei la intersecţia cu str. Valea Oltului şi la trecerea cu calea ferată de la Şoseaua de Centură”. Codul rutier prevede obligaţia autorităţilor locale de a amenaja trotuare, spun nemulțumiții.

Digi24. Ro a relatat luni că CNAIR, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a desemnat din nou asocierea firmelor Straco-Comnord, prima fiind în insolvență, câștigătoare a licitației de realizare a pasajului Domnești, în pofida unei decizii a Curții de Apel care obliga compania de stat să reevalueze această ofertă.

Decizia CNAIR a fost contestată marți de firma ICM-Maltauro, fapt care amână considerabil momentul la care lucrările pot începe.

În ultimii ani zona Prelungirea Ghencea- Domenști a cunoscut o dezvoltare urbană crescută. Aceasta nu a fost urmată corespunzător și de o dezvoltare a infrastructurii de transport din zonă, fapt care face ca în mod curent locuitorii din zonă să piardă zilnic, doar pe acest segment, în jur de două ore pentru a ajunge la locul de muncă sau la domiciliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri