Măsură fără precedent la metroul din București. Trei stații au fost complet evacuate

Data publicării:
aglomeratie metrou

Măsură în premieră, vineri seara, la metroul din Bucureşti. S-a decis evacuarea tuturor călătorilor din trei staţii intens circulate - Unirii 1, Izvor şi Eroilor - după ce un paznic a descoperit o sacoşă abandonată într-o garnitură de tren. Au fost alertaţi pirotehniştii. După o oră, lucrurile au revenit la normal - în punga suspectă erau doar două sticle de suc şi un sandviş.

Aproape o oră nicio garnitură de metrou nu a circulat între Eroilor şI Unirii 1. Un apel la 112 a anunţat prezenţa unui pachet suspect într-o garnitură de metrou. Trenul a fost evacuat şi dus pe o linie izolată de la Piaţa Unirii, unde au fost chemaţi pirotehniştii.

Toate garniturile care ajungeau la staţia de la Eroilor erau golite de călători, care apoi au fost evacuaţi, în urma deciziei Metrorex.

„Într-un tren de metrou care a ajuns la staţia de metrou Izvor s-a primit informaţia de colet suspect. S-au debarcat călătorii imediat, s-au evacuat călătorii din staţia Izvor”, a explicat directorul Metrorex, Marin Aldea.

Toată aglomeraţia s-a mutat în autobuzele RATB.

Unul dintre călătorii prinşi în trafic a povestit, pentru Digi24, cum a fost fost gestionată situaţia de către reprezentanţii Metrorex.

Am stat la un moment dat, îşi tot cereau scuze prin staţie că întârzie şi aşa mai departe, până când am fost rugaţi să evacuăm toate liniile, peronul şii au început să scoată pe toată lumea afară”, a relatat Raluca Andrei.

Aceeaşi situaţie s-a repetat la staţia Izvor, dar si la staţia Unirii 1, una dintre cele mai aglomerate, unde spiritele s-au încins atunci când poliţiştii au interzis accesul în staţie.

„Vorbesc suficient de tare? Mă aude toată lumea? Vă rog să aveţi un pic de răbdare până când elucidăm situaţia pentru care nu se poate circula normal”, le-a spus un polițist oamenilor.

„Ne-au zis doar că e un colet suspect, nu ne-au lăsat să intrăm, am înțeles doar că trenul este la Unirii. Am înţeles că pe magistrala aceasta nu se mai circulă”, a declarat un călător.

Mecanicul a fost informat probabil de către un călător că există, până la urmă s-a dovedit a fi o sacoşă cu nişte sticle, dar aşa se procedează în asemenea situaţii. În momentul în care se anunţă dispeceratul central, se sună la 112 şi se intră în procedură. S-a dovedit că alarma a fost falsă şi la ora 20:02 s-a reluat circulaţia”, a explicat Marin Aldea, director general Metrorex.

Circulaţia a fost restricţionată la metrou mai bine de o oră, până când pirotehniştii au terminat de verificat sacoşa pierdută. Aceasta conţinea un sandviş şi două sticle de suc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri