Mentenanță doar pentru jumătate din garniturile de metrou, din cauza datoriilor uriașe către compania care prestează aceste servicii

Data actualizării: Data publicării:
Trenuri de metrou în depou.
Mentenanță doar pentru jumătate din garniturile de metrou, din cauza datoriilor uriașe către compania care prestează aceste servicii. Foto: Captură TV Digi24

Bucureștenii ar putea aștepta mai mult timp în stațiile de metrou. Pentru că Metrorex a acumulat datorii de peste 170 de milioane de lei la compania care face mentenanța trenurilor, aceasta a anunțat că suspendă unele servicii.

De pe 11 iulie, nu va mai interveni preventiv la jumătate din trenuri și nici nu va mai repara problemele apărute la acestea.

Potrivit unui document obținut de Digi24, mentenanța se va face doar pentru 39 de trenuri. În flota Metrorex se află 82 de garnituri.

Efectele se vor vedea în perioada următoare. Garniturile fără mentenață nu vor putea fi puse în circulație. Asta înseamnă un interval mai mare între trenuri și aglomerație în stații. În plus, Alstom a anunțat de asemenea că nu va mai curăța trenurile. Activitatea de salubrizare a fost preluată de angajații regiei de stat.

Metrorex spune că își va plătit datoriile către Alstom la rectificarea bugetară. În pană de bani, șefii Metrorex au decis recent majorarea salariilor angajaților cu 7,5% din august.

La sfârșitul lunii iunie, Alstom spunea că valoarea restanțelor acumulate de Metrorex este echivalentă unui an de servicii prestate.

Reprezentanții companiei care asigură mentenanța metroului spun că au încercat pe cale amiabilă să recupereze sumele datorate, iar acum sunt două acțiuni deschise la Tribunalul București.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri