Sari la conținut

Metrorex: La orele de vârf vor circula mai multe trenuri

Va fi suplimentat numărul de trenuri care circulă la orele de vârf, respectiv între orele 07.00-09.00 și 17.00 și 19.00, pentru a îmbunătăți condițiile de trafic, a anunțat Metrorex. De asemenea, compania a precizat că a purtat discuții cu reprezentanții RATB pentru a suplimenta și transportul public de suprafață pentru preluarea fluxului mare de călători de pe tronsonul Berceni - Pipera.

Ion Iliescu vorbeste in timpul Congresului extraordinar al PSD. Social-democratii si-au ales noul Birou Permanent National si l-au validat pe Liviu Dragnea in functia de presedinte al partidului in cadrul Congresului Extraordinar desfasurat la Sala Palatului, duminica, 18 octombrie 2015, Bucuresti.

Măsurile anunțate de Metrorex vin în condițiile în care în ultimele două săptămâni, în special pe magistrala 2, călătorii s-au plâns de aglomerație și circulația a fost întreruptă de mai multe ori. 

Astfel, pe magistrala 2 unde acum se circulă cu 22 de trenuri va mai circula încă unul la orele de vârf, la un interval de trei minute. La magistrala 1 au fost adăugate încă două trenuri la cele 21 din prezent, iar la cele 15 trenuri de pe magistrala 3 au mai fost adăugate încă două.

De asemenea, la orele de vârf, atât pe magistrala 1 cât și pe magistrala 3 se circulă la un interval de 3 minute între Nicolae Grigorescu și Eroilor și de 6 minute pe restul distanțe.

Metrorex a precizat, de asemenea, că va monitoriza circulația trenurilor pentru a evita ca la orele de vârf să ajungă simultan în stații și că vor fi modificate graficele de circulație a trenurilor de metrou pe magistralele 1 și 3, grafice ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2016.

Soluția va asigura diminuarea intervalelor de circulație pe magistralele 1 și 3 astfel: 2 minute între Nicolae Grigorescu și Eroilor și 5 minute pe restul distanței”, a transmis Metrorex.

De asemenea, angajați Metrorex vor ajuta la dirijarea fluxului de călători în stațiile Piața Victoriei 1 și 2 și Piața Unirii 1 și 2 la orele de vârf, începând cu data de 31.10.2016.

Mai mult, Metrorex promite să actualizeze procedurile privind situațiile în care circulația metroului ar putea fi afectată, precum colet abandonat, alarmă privind atac terorist (bombă), cazuri de suicid/tentativă de suicid, necesitate intervenție prim-ajutor pentru publicul călător.