Mijloace de transport public mai puține și supraaglomerate. Un șofer a fost amendat cu 840 de lei pentru înghesuiala din autobuz

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie autobuz buzau
Într-un singur autobuz s-au înghesuit elevii de liceu și angajații care fac naveta. Foto: Captură TV Digi24

După multă vreme, mijloacele de transport în comun au fost din nou aglomerate. La Buzău, cele mai mari probleme au fost în microbuzele care fac legătura între oraș și comunele învecinate.

Într-un singur autobuz s-au înghesuit elevii de liceu și angajații care fac naveta.

La începutul acestei luni, numărul vehiculelor de pe liniile pre-orășenești a fost redus. Firma de transport public, al cărei acționar este Consiliul Local Buzău, spune că nu mai are bani pentru a subvenționa activitatea.

După apariția imaginilor cu aglomerația din autobuze, directorul a anunțat că, de astăzi, vor circula mai multe vehicule, pe unele rute.

Șoferul, amendat cu 840 de lei, iar operatorul de transport somat să suplimenteze autobuzele

„În urma apariției unor imagini pe o rețea de socializare cu privire la nerespectarea normelor de protecție sanitară într-un autobuz ce ar efectua curse regulate de transport persoane în județul Buzău, polițiștii au demarat verificări pentru a stabili cu exactitate ce mijloc de transport apare în imagini, pentru identificarea și dispunerea măsurilor legale în cazul celor care au încălcat legea.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de o cursă regulată pe traseul Buzău-Smeeni, șoferul autobuzului fiind un buzoian, în vârstă de 42 de ani.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea numărului de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport în comun, conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, sancțiune în valoare de 840 de lei.

Totodată, polițiștii au pus în vedere operatorului de transport suplimentarea mijloacelor de transport în orele de vârf, astfel încât pasagerii să poată respecta măsurile de distanțare fizică, în vederea prevenirii infectării cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri