Ministru bulgar: Construim de două ori mai ieftin autostrăzi decât România

Data publicării:
hemus autostrada

Opinia aparține ministrului bulgar al Dezvoltării Regionale care a făcut o analiză a prețurilor la autostrăzi în fața Parlamentului țării vecine.

Foto: Viaductul Bebresh de pe autostrada Hemus

Bulgaria construiește cele mai ieftine autostrăzi din Europa, a declarat zilele trecute ministrul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, Nikolay Nankov, într-o audiere din Parlament, potrivit Novinite.com. Nankov, însă, a precizat că, în ciuda prețurilor scăzute, calitatea autostrăzilor din Bulgaria este bună.

Prețurile autostrăzilor din Bulgaria sunt relativ mai scăzute decât în Europa, a explicat ministrul dezvoltării regionale Nikolay Nankov. El a menționat că costul mediu pe kilometru al autostrăzii din Bulgaria din 2000 este de 3,1 milioane de euro, în Serbia - 5,5 milioane de euro, în România - 6,3 milioane de euro, iar în Grecia puțin peste 10 milioane de euro. Potrivit lui Nankov, cu toate acestea, prețul scăzut nu este în detrimentul calității. Ministrul Nankov a spus că țara vecină va avea până la finele lui 2024 autostrada Hemus (433 kilometri între Sofia și Varna) completată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri