Ministrul Transporturilor cere demisia șefului CFR Călători. S-ar putea întâmpla chiar mâine

Data actualizării: Data publicării:
trenuri

Şeful CFR Călători, Leon Bărbulescu, ar putea plăti cu funcţia după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus la Digi24 că va cere schimbarea conducerii CFR Călători.

Leon Bărbulescu, directorul CFR Călători, a avut un răspuns neaşteptat pentru jurnaliştii care l-au întrebat despre trenurile care au deraiat ieri în judeţele Braşov şi Arad: s-a plâns că a fost trezit din somn.

Eu cred că opinia publică a văzut ce aș putea să-i reproșez lui Leon Bărbulescu și anume faptul că m-aș fi așteptat să spună că s-a constituit o comisie care investighează evenimentele din cursul zilei de ieri, pe că ieri am avut o discuție cu secretarul de stat pe feroviar la Ministerul Transporturilor referitor la aceste incidente. M-aș fi așteptat că dl Bărbulescu să vină și să clarifice date și elemente concrete legate de proiectele pe care le avem în desfășurare pe Regionala Timișoara, unde s-a petrecut unul dintre incidente, și vorbesc de proiectul de modernizare a căii ferate, un proiect de peste 2 miliarde de euro care își propune să modernizeze calea ferată pe acel tronson, despre proiectele care se vor finaliza tot pe coridorul 4 și proiectele lansate pe Brașov-Sighișoara.

M-aș fi așteptat ca dl Bărbulescu să ne vorbească despre bugetul de stat, care nu este aprobat, e adevărat, dar unde au fost prevăzute sume foarte mari - și aici vorbim de măriri de peste 160% pentru întreținerea de cale ferată, bani de la bugetul de stat, și 200% pentru reparațiile capitale”, a spus ministrul Răzvan Cuc la Digi24.

Am constatat și am văzut și eu de dimineață răspunsul dânsului, să ne transmită că vrem să facem lucruri că să fie bine, să nu fie rău și că a fost trezit din somn. Pe mine, un astfel de răspuns m-a nemulțumit profund și am avut o discuție cu cei din Adunarea Generală, fiindcă statul e acționarul majoritar la CFR Călători și bineînțeles voi avea o discuție și cu cei din CA, fiindcă ei sunt cei care trebuie să ia măsurile și eu cred că în urma prestației dânsului nu vor ezită să ia această decizie”, a spus Răzvan Cuc.

Întrebat când ar putea fi luată o decizie în privința lui Bărbulescu, ministrul a spus: „Mâine. 100% mâine. Cred că în urma pledoariei pe care am avut-o mai devreme decizia care s-ar impune ar fi ca dînsul să fie schimbat din funcție”.

Două incidente grave pe căile ferate au avut într-o singură zi. Locomotiva unui tren care circula pe ruta Braşov-Curtici a deraiat sâmbătă în apropiere de localitatea Săvârşin. În cursul dimineții, un vagon al unui tren care circula pe ruta Braşov-Mediaş a sărit de pe şine. Niciun călător nu a fost rănit.

Contactat de un reporter Antena 3 după cele două incidente, directorul CFR Călători Leon Bărbulescu a spus că „nu au fost evenimente deosebite”, iar călătorii sunt „în regulă”, potrivit News.ro.

Chiar dormeam şi efectiv m-aţi trezit din somn”, i-a spus el jurnalistului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri