Ministrul Transporturilor: Guvernul a aprobat primele exproprieri pentru autostrada Ploiești - Buzău. Când încep lucrările

Data actualizării: Data publicării:
Proiectul segmentului de autostrada Ploiești - Buzău
Proiectul segmentului de autostrada Ploiești - Buzău. Sursă: Facebook / Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor a anunțat miercuri că guvernul a aprobat primele exproprieri pentru sectorul de autostradă Ploiești-Buzău. Potrivit lui Cătălin Drulă, lucrările vor începe imediat după semnarea contractului, pentru că proiectarea este realizată.

„În ședința de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat primele exproprieri din județul Prahova pentru sectorul Ploiești-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7. Acesta este acum în licitație pentru execuție, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată”, a anunțat Cătălin Drulă miercuri pe Facebook.

El a prezentat și datele tehnice ale segmentului de autostradă.

„A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-A3). Câteva date despre cum va arăta sectorul Ploiești-Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni:

  • lungime - 63 km;
  • 6 noduri rutiere;
  • 160 de ha de perdele forestiere;
  • 42 de poduri + pasaje;
  • 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Ca pași următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri