Sari la conținut

Ministrul Transporturilor insistă: Vom deschide 90 km autostradă

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Arad, că îşi va respecta angajamentul privind numărul de kilometri de autostradă care vor fi daţi în folosinţă în 2017, afirmând că este vorba despre 90 de kilometri, în timp ce pentru 800 de kilometri vor fi lansate procedurile de licitaţie.

Prezent pentru a inspecta un şantier din Arad, ministrul Răzvan Cuc a fost întrebat de jurnalişti câţi kilometri au autostradă vor fi deschişi în acest an, el spunând că este vorba despre 90, aşa cum anunţase anterior, informează News.ro.

”Am spus că până la sfârşitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Primii 15 i-am dat în folosinţă pe Lugoj-Deva lotul II, urmând să deschidem loturile III şi IV Sebeş-Turda, loturile III şi IV Lugoj-Deva şi intrarea în Bucureşti pe cei trei kilometri. Am discutat cu constructorii şi fiecare şi-a asumat termenele, dar vreau să văd că se respectă şi din punct de vedere al calităţii”, a spus ministrul.

Totuşi, Răzvan Cuc a declarat că a fost săptămâna trecută în inspecţie pe unele şantiere şi a fost dezamăgit de mobilizarea pe care a găsit-o. Ministrul a adăugat că până în acest moment au fost lansate licitaţii pentru construirea altor 300 de kilometri de autostrăzi, din cei 800 de kilometri pentru care s-a angajat să lanseze procedurile în acest an.

Cu o săptămână în urmă ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, era mult mai sceptic. „Am promis că merg pe teren și mă țin de cuvânt! Astăzi am inspectat inopinat lucrările Autostrăzii Lugoj-Deva și am constatat, cu mare dezamăgire, că antreprenorii Tronsoanelor 2 și 3 se pot <<lăuda>> doar cu o proastă mobilizare și cu o metodologie deficitară, cauzată de cârpeli interminabile. Nu voi accepta asemenea situații și nu vreau fac niciun fel de concesii. Dacă cei doi antreprenori, italian și spaniol, nu au cum să respecte termenele de finalizare ale lucrărilor, voi rezilia contractele cu aceștia și voi caută firme serioase în domeniu. Situația, de pe Lotul 4 al autostrăzii, se prezintă în parametrii normali, iar antreprenorul român a reasumat termenul de finalizare a lucrării pentru finele lui 2017. Avem nevoie de autostrăzi și de respectarea termenilor din contractele încheiate. Vremea amânărilor s-a încheiat!”, spunea Cuc după o vizită efectuată pe loturile 2,3 și 4 din Lugoj Deva.

Totuși, unele dintre sectoarele care ar trebui deschise în acest an au probleme. Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, a declarat, vineri, la Arad, că rezultatele preliminarii ale verificărilor arată că pe lotul III al autostrăzii Lugoj-Deva, unde zilele trecute s-a prăbuşit terasamentul, sunt probleme de calitate, care ar urma să fie remediate de către antreprenor, în timp ce autorităţile îşi vor intensifica controalele pe acest şantier pentru a se asigura că sunt respectate termenele şi standardele de calitate.

Pe aceeași temă