Ministrul Transporturilor, ultimatum pentru constructori

Data actualizării: Data publicării:
Razvan Cuc_GRINDEANU_64_INQUAM
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Constructorii de pe autostrada A3, centura Bucureşti, pasajul de la Mihăileşti, podul de la Alexandria şi Drumul Naţional DN5A au fost chemaţi luni la Ministerul Transporturilor pentru a da explicaţii privind stadiul lucrărilor, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le-a dat un ultimatum acestora, cerând respectarea termenelor asumate, a anunţat luni ministerul.

Razvan Cuc_GRINDEANU_64_INQUAM
FOTO: INQUAM PHOTOS

Întâlnirea a fost convocată după ce vineri, 5 mai, Răzvan Cuc şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au desfăşurat controale inopinate pe şantiere.

Cuc s-a declarat foarte nemulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările pe şantierele din jurul Bucureştiului, inclusiv de pe centură, şi a anunţat luarea unor măsuri extreme pentru remedierea problemelor.

La discuţii de luni, ministrul a subliniat că este dezamăgit de mobilizarea constructorilor şi le-a solicitat în mod direct să-şi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor. El a adaugat că pentru rezolvarea acestor probleme, constructorii trebuie să ţină legătura cu reprezentanţii CNAIR.

“Vă rog să luaţi foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest. Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceţi treaba. Dacă vă blocaţi undeva vă rog să comunicaţi CNAIR, pentru rezolvarea situaţiilor apărute. Eu am cerut şi colegilor de CNAIR să fie eficienţi. Aveţi termene, vă rog făceţi-vă treaba la timp. Eu personal voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar”, a declarat Răzvan Cuc.

La rândul său, directorul general al CNAIR a cerut rezolvarea mai rapidă a problemelor.

“Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni şi nu în şase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate şi rezolvate. Astfel, cine greseşte, trebuie să şi remedieze”, a atras atenţia Ştefan Ioniţă.

Sursa News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri