Moldovenii protestează la Guvern pentru autostradă

Data actualizării: Data publicării:
moldova vrea autostrada

Câteva asociații civice din provincia Moldovei anunță organizarea sâmbătă a unui marș motorizat spre sediul Guvernului din Capitală pentru a convinge reprezentanții acestuia să demareze cât mai repede realizarea unei autostrăzi care să lege provincia istorică de vestul țării. 

Organizatorii speră în participarea a sute de vehicule și se vor întâlni la ora 12.00 în localitatea vrânceană Tișița de unde vor pleca spre București. Protestul este organizat de asociațiile civice „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea Autostradă” și, potrivit organizatorilor, ”își propune să forțeze Guvernul, Ministerul Transporturilor și CNAIR/CNIR să pună în practică Masterplanul General de Transport al Românei, asumat și semnat, cu termene clare și deja de mult depășite, pentru construirea autorstrăzii către Europa, Iași-Tg. Mureș și a autostrăzii Nord-Sud A7,pe ruta Ploiești-Suceava”.

Organizatorii spun:

Autostrada A8 Iași-Tg Mureș este de importanță vitală pentru regiunea Moldovei, urmând să facă legătura cu Europa, și să permită investițiilor străine să treacă munții Carpați și mărfurilor din Moldova să ajungă mai rapid pe piața europeană. Unde suntem acum? Nepăsarea, prostia și incompetența autorităților fac ca, deși s-a pornit un studiu de fezabilitate pentru A8 încă de acum 11 ani, lucrurile să stea, în anul Centenarului, fix ca acum 11 ani. Nu s-a mai mișcat absolut nimic! Dar nimic! Termenul de recepție asumat pentru A8 trebuia sa fie 2019. Același lucru și pentru A7, Ploiești-Suceava, pentru care nu s-a licitat nici măcar Studiul de Fezabilitate. Aici s-a stabilit recordul mondial de incompetență – licitația a fost amânată de 15 ori, în 6 ani! O mai mare batjocură pentru o regiune cu 5 milioane de cetățeni români nu s-a mai pomenit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri